Τελευταία Νέα
Διεθνή

Juncker (Κομισιόν): Προτείνει την αύξηση στις 160.000 από τις 40.000, του αριθμού προσφύγων που θα φιλοξενηθούν στην Ε.Ε.

Juncker (Κομισιόν): Προτείνει την αύξηση στις 160.000 από τις 40.000, του αριθμού προσφύγων που θα φιλοξενηθούν στην Ε.Ε.
Η συντριπτική πλειοψηφία των προς μετεγκατάσταση προσφύγων θα αφορά αυτούς που καταφθάνουν στην Ιταλία, την Ελλάδα και την Ουγγαρία
Μεγάλη αύξηση του αριθμού των προσφύγων, στους οποίους θα πρέπει οι χώρες της Ε.Ε. να προσφέρουν προσωρινό καταφύγιο, αναμένεται να ανακοινώσει την επόμενη εβδομάδα ο πρόεδρος της Κομισιόν, Jean Claude Juncker, επισημαίνοντας ότι θα πρέπει να αυξηθούν από τις 40.000 που συμφωνήθηκε τον Ιούλιο στις 160.000.
Όπως επισημαίνεται σε δημοσίευμα των Financial Times και του Peter Spiegel, σύμφωνα με αξιωματούχους που παρείχαν ενημέρωση σχετικά με την πρόταση αυτή, η οποία θα γίνει γνωστή την επόμενη Τετάρτη σε ομιλία του Jean Claude Juncker στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στο Στρασβούργο, οι προς μετεγκατάσταση πρόσφυγες θα είναι στην πλειονότητά τους από αυτούς που καταφθάνουν στην Ιταλία, την Ελλάδα και την Ουγγαρία.
Η προσθήκη της Ουγγαρίας στη λίστα αποτελεί μια αλλαγή σε σχέση με τη συμφωνία του Ιουλίου και ενδεχομένως να διασπάσει την αυξανόμενη ενότητα που παρουσιάζουν οι χώρες της κεντρικής και ανατολικής Ευρώπης, οι οποίες αντιτίθενται στο νέο σύστημα ποσοστώσεων.
Η ομιλία του Jean Claude Juncker, που έχει προγραμματιστεί για το πρωί της Τετάρτης, αναμένεται να δώσει το έναυσμα για μια νέα λύση στην αυξανόμενη προσφυγική κρίση πριν από την έκτακτη σύνοδο κορυφής της Ε.Ε. που θα λάβει χώρα στις 14 Σεπτεμβρίου.
Το πακέτο Juncker θα περιλαμβάνει έναν νέο, μόνιμο μηχανισμό μετεγκατάστασης των μεταναστών, που αυτομάτως θα μοιράζει τους μετανάστες, σημειώνουν αξιωματούχοι που επικαλείται ο Peter Spiegel.
Επίσης, θα περιλαμβάνει νέους κανόνες που θα εμποδίζουν πολίτες από τις υποψήφιες για είσοδο στην Ε.Ε. χώρες να ζητούν πολιτικό άσυλο, μια κίνηση που στοχεύει στο να εμποδίσει την αύξηση των αριθμού των μεταναστών από τα Βαλκάνια στην Ε.Ε. μέσω της Ουγγαρίας από τη Βοσνία και το Κόσσοβο.
Σύμφωνα με αξιωματούχους, θα περιλαμβάνει ακόμη ένα ταμείο για τη Βόρεια Αφρική, που στόχο θα έχει τη σταθεροποίηση πολλών εκ των χωρών προέλευσης των προσφύγων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης