Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ευρωζώνη: Σε υψηλό τεσσάρων ετών ο PMI υπηρεσιών τον Αύγουστο – Ανήλθε στις 54,4 μονάδες

Ευρωζώνη: Σε υψηλό τεσσάρων ετών ο PMI υπηρεσιών τον Αύγουστο – Ανήλθε στις 54,4 μονάδες
Αν και έχουν ενταθεί οι ανησυχίες για την παγκόσμια οικονομία τις πρόσφατες εβδομάδες, η καθησύχαση των φόβων περί Grexit έχει ως αποτέλεσμα τη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος στην Ευρωζώνη
Σε υψηλό τεσσάρων ετών αναρριχήθηκε ο δείκτης υπηρεσιών PMI για την Ευρωζώνη τον Αύγουστο, ανερχόμενος στις 54,4 μονάδες, ελαφρώς υψηλότερα από τις εκτιμήσεις για διαμόρφωσή του στις 54,3 μονάδες.
Το ποσοστό επέκτασης των νέων παραγγελιών διαμορφώθηκε σε χαμηλό έξι μηνών, ενώ αντιθέτως η δημιουργία θέσεων εργασίας στον κλάδο επιταχύνθηκε με τον δεύτερο ταχύτερο ρυθμό εδώ και τέσσερα χρόνια.
Το κόστος εισροών κατέγραψε τη χαμηλότερη μηνιαία αύξηση από τον Φεβρουάριο, ενώ η πτώση στις τιμές πώλησης επεκτάθηκε σε 45 μήνες.
Όπως αναφέρει ο επικεφαλής οικονομολόγος της Markit, Chris Williamson, «αν και έχουν ενταθεί οι ανησυχίες για την παγκόσμια οικονομία τις πρόσφατες εβδομάδες, η καθησύχαση των φόβων περί Grexit έχει ως αποτέλεσμα τη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος στην Ευρωζώνη, καταγράφοντας τον υψηλότερο ρυθμό οικονομικής ανάπτυξης για περισσότερο από τέσσερα χρόνια τον Αύγουστο».
Ο PMI, σημειώνει, καταδεικνύει διαμόρφωση του ΑΕΠ της ζώνης του ευρώ περί το 0,4% το τρίτο τρίμηνο, ένα στερεό, αν και όχι «εκθαμβωτικό» ποσοστό επέκτασης της οικονομίας της περιοχής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης