Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ράλι στις ευρωαγορές μετά τη δέσμευση Draghi για επιπλέον μέτρα αν χρειαστεί - Στο +2,59% ο DAX

Ράλι στις ευρωαγορές μετά τη δέσμευση Draghi για επιπλέον μέτρα αν χρειαστεί - Στο +2,59% ο DAX
Το κινεζικό χρηματιστήριο θα παραμείνει κλειστό και την Παρασκευή, λόγω του εορτασμού για το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου
(upd)Διευρύνονται τα κέρδη στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια μετά τη δέσμευση Draghi ότι η ΕΚΤ είναι έτοιμη να επεκτείνει το πρόγραμμα αγοράς κρατικών ομολόγων (QE), εφόσον χρειαστεί, προκειμένου να στηριχθεί η οικονομία της Ευρωζώνης.
O δείκτης DAX στη Φρανκφούρτη καταγράφει κέρδη 2,59%, στις 10.308 μονάδες.
Ο FTSE 100 στο Λονδίνο, σημειώνει άνοδο 1,67%, στις 6.185 μονάδες και ο CAC 40 στο Παρίσι, ενισχύεται κατά 2,26%, στις 4.658 μονάδες.
Στις αγορές της ευρωπαϊκής περιφέρειας, ο δείκτης ΙΒΕΧ 35 στη Μαδρίτη κινείται υψηλότερα κατά 1,21%, στις 10,053 μονάδες και ο FTSE MIB στο Μιλάνο σημειώνει άνοδο 2,01%, στις 22,047 μονάδες.
Υψηλότερα κατά 2,30% κινείται ο Stoxx Europe 600, στις 362 μονάδες.

Όπως μετέδιδε νωρίτερα το www.bankingnews
Έντονα ανοδικά ξεκίνησαν τη συνεδρίαση της Πέμπτης τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τους επενδυτές να εστιάζουν στη σημερινή συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και με τις ασιατικές αγορές να έχουν μια σχετικά ήσυχη συνεδρίαση μετά την αστάθεια των πρόσφατων εβδομάδων και με το χρηματιστήριο της Κίνας να είναι κλειστό για τον εορτασμό του τέλους του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.
Σημειώνεται ότι οι επενδυτές θα εστιάσουν στις ανακοινώσεις από την ΕΚΤ και τη συνέντευξη Τύπου, αναζητώντας ενδείξεις σχετικά με το αν η κεντρική τράπεζα θα προχωρήσει σε επέκταση του προγράμματος αγοράς ομολόγων τους επόμενους μήνες.
Παράλληλα, το ενδιαφέρον των επενδυτών αναμένεται να συγκεντρώσουν τα στοιχεία για τον PMI υπηρεσιών για τον μήνα Αύγουστο στην Ευρώπη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης