Τελευταία Νέα
Διεθνή

Sky News: O Poroshenko κατηγορεί τη Ρωσία για τον θάνατο των τριών αστυνομικών έξω από το ουκρανικό κοινοβούλιο

tags :
Sky News: O Poroshenko κατηγορεί τη Ρωσία για τον θάνατο των τριών αστυνομικών έξω από το ουκρανικό κοινοβούλιο
Θεωρεί τον τσαρικό τρόπο διακυβέρνησης του Putin μία διαρκή απειλή όχι μόνο για την Ουκρανία, αλλά για την ευρωπαϊκή και παγκόσμια ασφάλεια
Ο Petro Poroshenko απέδωσε την ευθύνη για τον θάνατο των τριών αστυνομικών κατά τη διάρκεια των ταραχών έξω από το ουκρανικό κοινοβούλιο στη Ρωσία αναφέρει δημοσίευμα του Sky News.
Οι κατηγορίες του προέδρου της Ουκρανίας κατά της Ρωσίας έχουν και συνέχεια αφού της προσάπτει μία «εκστρατεία αποσταθεροποίησης».
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Sky News ο δισεκατομμυριούχος Poroshenko που εκλέχτηκε τον περασμένο Μάιο, υποστήριξε ότι οι δολοφονίες των αστυνομικών ήταν καθοδηγούμενες από τη Ρωσία.
Παράλληλα, ανέφερε ότι το μεταρρυθμιστικό του πρόγραμμα θα φέρει την Ουκρανία πιο κοντά στις νόρμες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ότι τα προαπαιτούμενα όπως η πάταξη της διαφθοράς και η άρση της ασυλίας των πολιτικών συμπεριλαμβανομένου και του ίδιου έχουν μπει σε έναν δρόμο.
Και επιμένει ότι ο τσαρικός τρόπος διακυβέρνησης του Putin είναι μία απειλή διαρκείας όχι μόνο για την Ουκρανία, αλλά για ολόκληρη την ευρωπαϊκή και την παγκόσμια ασφάλεια επισημαίνοντας ότι ακόμα και πάνω από τον εναέριο χώρο του Ηνωμένου Βασιλείου πετούν ρωσικά αεροσκάφη.
Ο Poroshenko κατέληξε με την επισήμανση ότι η Ρωσία έχει γίνει απρόβλεπτη, αλλά ο ίδιος δεν νιώθει ευάλωτος παρά το γεγονός ότι έχει μία από τις πιο δύσκολες προεδρίες στον κόσμο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης