Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bloomberg: Με 53% υπέρ της ανεξαρτητοποίησης η Σκωτία από το Ηνωμένο Βασίλειο, κατά το 44%

Bloomberg: Με 53% υπέρ της ανεξαρτητοποίησης η Σκωτία από το Ηνωμένο Βασίλειο, κατά το 44%
Έχει αυξηθεί και η υποστήριξη προς το SNP που είχε στηρίξει το ναι στην ανεξαρτησία πέρσι και συγκεντρώνει πλέον το 55% στην πρόθεση ψήφου
Η πλειοψηφία των Σκωτσέζων θα ψήφιζε υπέρ της ανεξαρτησίας από το Ηνωμένο Βασίλειο αν το δημοψήφισμα γινόταν τώρα, αναφέρει το Bloomberg επικαλούμενο μία πρόσφατη δημοσκόπηση.
Η συγκεκριμένη δημοσκόπηση διενεργήθηκε από τις 24 ως τις 30 Αυγούστου και σύμφωνα με τα ευρήματά της το 53% των ερωτηθέντων τάσσονται υπέρ της ανεξαρτητοποίησης από τη Μ. Βρετανία, το 44% κατά, ενώ υπάρχει και ένα 3% αναποφάσιστων.
Όταν είχε διεξαχθεί το δημοψήφισμα πριν από ένα χρόνο το 55% των Σκωτσέζων ψήφισαν να παραμείνει η χώρα τους στο Ηνωμένο Βασίλειο και το 45% να ανεξαρτητοποιηθεί.
Η εταιρία Ipsos Mori που πραγματοποίησε την έρευνα, υποστηρίζει επίσης ότι οι μισοί από όσους συμμετείχαν θα ήθελαν να γίνει ξανά δημοψήφισμα μέσα σε πέντε χρόνια, ενώ το 58% θα προτιμούσε αυτό να διεξαχθεί και πάλι σε μία δεκαετία.
Η υποστήριξη για το εθνικό κόμμα της Σκωτίας (SNP) που ήταν υπέρ της ανεξαρτητοποίησης στο δημοψήφισμα, έχει αυξηθεί και οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι θα αυξήσει και την πλειοψηφία του στο Κοινοβούλιο του Εδιμβούργου στις εκλογές που θα γίνουν τον προσεχή Μάιο.
Το SNP συγκεντρώνει 55% στην πρόθεση ψήφου σε περιοχές από τις οποίες προέρχονται τα 2/3 των βουλευτών του και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις θα έχει 74 έδρες σε σύνολο 129.
Στις εκλογές του 2011 είχε 69 έδρες.
Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε μεταξύ 1.002 ατόμων και η εταιρία Ipsos Mori δεν έδωσε ανέφερε τα περιθώρια λάθους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης