Τελευταία Νέα
Διεθνή

CNBC: Μετά την Ελλάδα, η Κίνα «αναστατώνει» την ΕΚΤ – Περαιτέρω ποσοτική χαλάρωση στα χαρτιά του Draghi;

tags :
CNBC: Μετά την Ελλάδα, η Κίνα «αναστατώνει» την ΕΚΤ – Περαιτέρω ποσοτική χαλάρωση στα χαρτιά του Draghi;
Το Φθινόπωρο προμηνύεται εξίσου καυτό με το Καλοκαίρι για την ΕΚΤ, εκτιμά το CNBC
Την εκτίμηση ότι μετά την Ελλάδα ήρθε η σειρά της Κίνας να «αναστατώσει» το διοικητικό συμβούλιο της ΕΚΤ, διατυπώνει σε δημοσίευμά του, το CNBC.
Ο Αύγουστος ιστορικά χαρακτηρίζεται ως ο μήνας των εκπλήξεων στις διεθνείς αγορές με τον Αύγουστο να μην αποτελεί εξαίρεση, λόγω τις έντονης μεταβλητότητας που επικράτησε στους δείκτες παγκοσμίως.
Το βάρος της ευθύνης, επισημαίνει το CNBC, πέφτει αυτή την φορά όχι στην Ελλάδα, αλλά στην Κίνα, η οποία υποτίμησε το γουάν και παρενέβη στα χρηματιστήρια της χώρας.
Η κατάσταση που επικρατεί στη χώρα της Ανατολής αναμένεται να επηρεάσει την απόφαση της ΕΚΤ, την Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου, παρά την προσπάθεια του διοικητικού μέλους, Vitor Constancio, να υποβαθμίσει την επίδραση της κινεζικής οικονομίας στη ζώνη του ευρώ.
«Αν κανείς εμπιστευτεί τα όσα καλόπιστα ισχυρίζεται ο Constancio, τότε θα αναμένει μια μετριοπαθή στάση της ΕΚΤ, στα όσα συμβαίνουν σε παγκόσμιο, οικονομικό επίπεδο», επισημαίνει το αμερικανικό δίκτυο.
Εντούτοις, υπάρχουν οικονομικοί αναλυτές, που αναμένουν ότι η «απάντηση» της ΕΚΤ θα είναι πιο δραστική.
Μάλιστα, οι εκτιμήσεις αυτές πυροδοτήθηκαν μετά και τις επισημάνσεις του Peter Praet ότι «η ΕΚΤ είναι έτοιμη να παρέμβει, εφόσον αυτό κριθεί απαραίτητο».
Αναλυτικότερα, η ABN Amro εκτιμά πως «η ΕΚΤ θα επεκτείνει το πρόγραμμα αγοράς κρατικών ομολόγων», ίσως έως και τον Σεπτέμβριο του 2016, αυξάνοντας παράλληλα το ύψος της αγοράς.
Οι αναλυτές της Goldman Sachs, ωστόσο, υποστηρίζουν πως το ύψος του QE δικαιολογείται να αυξηθεί, μόνο αν υπάρξει μια «ξαφνική απώλεια του momentum», ενδεχομένως με την μορφή καθοδικής αναθεώρησης των εκτιμήσεων για τον πληθωρισμό.
Το CNBC σημειώνει, ωστόσο, ότι οι ανανεωμένες εκτιμήσεις της ΕΚΤ αναμένονται την Πέμπτη, με πολλούς να στοιχηματίζουν ότι το outlook για τον πληθωρισμό θα είναι πράγματι υποβαθμισμένο.
Τέλος, η Deutsche Bank εκτιμά πως η ΕΚΤ θα αποφύγει προς το παρόν να ανακοινώσει επέκταση του QE ή νέα μέτρα, αλλά θα υπενθυμίσει στις αγορές ότι η διάρκεια του προγράμματος δεν είναι δεδομένη και εξαρτάται από τον πληθωρισμό.
Το Φθινόπωρο προμηνύεται εξίσου καυτό με το Καλοκαίρι για την ΕΚΤ…

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης