Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η μεταναστευτική κρίση πλήττει το κόμμα της Merkel – Νέα πτώση στο ποσοστό του CDU, στο 40%

Η μεταναστευτική κρίση πλήττει το κόμμα της Merkel – Νέα πτώση στο ποσοστό του CDU, στο 40%
Το ποσοστό του CDU υποχωρεί για δεύτερη συνεχή εβδομάδα, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Forsa
Για δεύτερη συνεχή εβδομάδα υποχωρεί το ποσοστό του κόμματος της γερμανίδας καγκελάριου, Angela Merkel, με τη μεταναστευτική κρίση που πλήττει την Ευρώπη να αναδεικνύεται σε έναν από τους παράγοντες – κλειδιά, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε σήμερα, Τετάρτη.
Στη δημοσκόπηση της Forsa, το ποσοστό της Ένωσης Χριστιανοδημοκρατών (CDU) της Merkel διαμορφώνεται στο 40%, μία μονάδα κάτω έναντι της περασμένης εβδομάδας, όταν ήδη είχε υποχωρήσει δύο μονάδες, γεγονός που είχε αποδοθεί τότε από τους δημοσκόπους στις διαφορετικές θέσεις στο εσωτερικό του κόμματος σχετικά με το τρίτο πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας.
Το ποσοστό του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD), κυβερνητικού εταίρου της Merkel, αυξήθηκε κατά μία μονάδα, στο 24%, όπως και των Πρασίνων στο 11%, ενώ το ποσοστό του κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) υποχώρησε στο 3%.
Αν διεξάγονταν εκλογές αυτή την στιγμή στη Γερμανία, το ποσοστό της Merkel υποχωρεί μια μονάδα έναντι της περασμένης εβδομάδας και συγκεκριμένα στο 52%, όμως εξακολοουθεί να είναι 37 μονάδες μπροστά από τον ηγέτη του SPD, Sigmar Gabriel.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης