Τελευταία Νέα
Διεθνή

Sky News: Υψηλά πρόστιμα μέχρι 20 χιλ. στερλίνες στις βρετανικές επιχειρήσεις που δεν καταβάλλουν τον κατώτατο μισθό

Sky News: Υψηλά πρόστιμα μέχρι 20 χιλ. στερλίνες στις βρετανικές επιχειρήσεις που δεν καταβάλλουν τον κατώτατο μισθό
Με αυτό το μέτρο ο Cameron προσπαθεί να χτυπήσει και τους Εργατικούς, τους οποίους κατηγορεί ότι υπακούν πρόθυμα στα συνδικάτα
Κυρώσεις σε βάρος των εργοδοτών που δεν καταβάλλουν στους εργαζόμενους τον βασικό μισθό προανήγγειλε ο David Cameron, όπως αναφέρει το Sky News.
Με άρθρο του στους Times, o Βρετανός πρωθυπουργός επισήμανε ότι ο κατώτατος μισθός που μέχρι το τέλος της δεκαετίας θα είναι 9 λίρες την ώρα θα έχει αντίκρισμα μόνο αν εφαρμοστεί.
Έτσι τα πρόστιμα θα διπλασιαστούν και θα ισοδυναμούν με το 200% του ποσού των μισθών που δεν πληρώθηκαν, αν και σε κάθε περίπτωση δεν θα υπερβαίνουν τις 20 χιλιάδες στερλίνες.
Τα αφεντικά που δεν θα πληρώσουν θα αντιμετωπίσουν τον αποκλεισμό από τη θέση του διευθυντή της εταιρίας για 15 χρόνια.
Ο επικεφαλής των Συντηρητικών είπε στο Sky News ότι τα νέα μέτρα δείχνουν ποιο είναι πραγματικά το κόμμα των εργαζομένων.
O Cameron έχει θέσει τη μάχες ενάντια στις εξουσίες των συνδικάτων και του κατώτατου μισθού στην κορυφή της στρατηγικής του κόντρα στον νέο ηγέτη των Εργατικών που θα είναι πιθανότατα ο Jeremy Corbyn.
Δεσμεύτηκε επίσης για μία αύξηση του προϋπολογισμού για τη σύσταση μίας επιτροπής που θα είναι επιφορτισμένη με τη δίωξη των επιχειρήσεων, οι οποίες δεν θα καταβάλλουν τον κατώτατο μισθό.
Όπως είπε χαρακτηριστικά ο Cameron: «Για τους ασυνείδητους εργοδότες που νομίζουν ότι θα έχουν φθηνό εργατικό κόστος το μήνυμα είναι σαφές: Αν δεν πληρώνουν όπως πρέπει τους εργαζόμενους, θα πληρώσουν το τίμημα».
Πολλές επιχειρήσεις εξέφρασαν, πάντως, την ανησυχία τους ότι οι μισθοί αυτοί είναι πολύ υψηλοί και ίσως κοστίσουν τελικά θέσεις εργασίας.
Ο Cameron έβαλε ψηλά στην ατζέντα της κυβέρνησης το τρίπτυχο των Εργατικών «δανεισμός, φόροι και δαπάνες» των εργατικών που απέτυχε τον περασμένο αιώνα και απορρίφθηκε στις τελευταίες εκλογές.
Ισχυρίζεται επίσης ότι οι υποψήφιοι των Εργατικών δείχνουν μία ενοχλητική προθυμία να υπακούσουν στα κελεύσματα των αριστερών συνδικάτων, που ήταν πίσω και από τις απεργίες στο μετρό το καλοκαίρι.
Το δίλημμα, λοιπόν, που θέτει ο Cameron είναι το εξής: «Ποιο είναι πραγματικά το κόμμα των εργαζομένων;
Οι εργατικοί που συντάσσονται με τους καλοπληρωμένους συνδικαλιστές;
Ή, εμείς οι συντηρητικοί που είμαστε στο πλευρό του σπουδαστή που θέλει να πάει στο κολέγιο, της νοσοκόμας που θέλει να πιάσει δουλειά, του καταστηματάρχη που θέλει να δει πελάτες στο μαγαζί του;

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης