Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ευρωζώνη: Περαιτέρω επέκταση του μεταποιητικού τομέα τον Αύγουστο – Στις 52,3 μονάδες ανήλθε ο PMI

Ευρωζώνη: Περαιτέρω επέκταση του μεταποιητικού τομέα τον Αύγουστο – Στις 52,3 μονάδες ανήλθε ο PMI
Με τον ταχύτερο ρυθμό τεσσάρων ετών αυξήθηκε η απασχόληση στον κλάδο
Περαιτέρω επέκταση του μεταποιητικού τομέα στην Ευρωζώνη κατέδειξαν τα στοιχεία για τον Αύγουστο, καθώς η συνεχής ανάπτυξη σε Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία, Ολλανδία, Αυστρία και Ιρλανδία αντιστάθμισαν τη συνεχιζόμενη συρρίκνωση σε Γαλλία και Ελλάδα.
Ειδικότερα, ο μεταποιητικός δείκτης PMI διαμορφώθηκε τον Αύγουστο στις 52,3 μονάδες, με τους μεταποιητές στη ζώνη του ευρώ να αναφέρουν περαιτέρω στερεή επέκταση της παραγωγής και των νέων παραγγελιών, με το ποσοστό αύξησης να βελτιώνεται με τον ταχύτερο ρυθμό από τον Μάιο και τον Απρίλιο του 2014 αντίστοιχα.
Σύμφωνα με τον οικονομολόγο της Markit, Rob Dobson, ο μεταποιητικός κλάδος στην ευρωζώνη έδειξε συνεχιζόμενη ανθεκτικότητα τον Αύγουστο, με την ανάπτυξη της παραγωγής και τις εισροές νέων επιχειρήσεων να ενισχύονται.
Η απασχόληση στον κλάδο, σημειώνει, αυξήθηκε με τον ταχύτερο ρυθμό εδώ και τέσσερα χρόνια, ενώ στο μέτωπο του πληθωρισμού, οι χαμηλές τιμές του πετρελαίου οδήγησαν στην πρώτη πτώση του κόστους εισροών από τον Φεβρουάριο, ενώ οι τιμές πώλησης παρέμειναν κοντά στη στασιμότητα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης