Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Σε υψηλό 16 μηνών ο μεταποιητικός δείκτης PMI τον Αύγουστο – Ανήλθε στις 53,3 μονάδες

Γερμανία: Σε υψηλό 16 μηνών ο μεταποιητικός δείκτης PMI τον Αύγουστο – Ανήλθε στις 53,3 μονάδες
Με ταχύτερο ρυθμό επεκτάθηκε η μεταποιητική παραγωγή, εν μέσω σημαντικής αύξησης των νέων παραγγελιών
Σε υψηλό 16 μηνών διαμορφώθηκε ο μεταποιητικός δείκτης PMI για τη Γερμανία τον Αύγουστο, ανερχόμενος στις 53,3 μονάδες έναντι των 51,8 μονάδων που είχε διαμορφωθεί τον Ιούλιο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Markit.
Η μεταποιητική παραγωγή επεκτάθηκε περαιτέρω τον Αύγουστο, με τον ρυθμό να είναι ο ισχυρότερος εδώ και πέντε μήνες.
Όπως σημειώνει ο οικονομολόγος της Markit, Oliver Kolodseike, τα στοιχεία του Αυγούστου «παρέχουν ορισμένα ενθαρρυντικά μηνύματα για τον μεταποιητικό τομέα της Γερμανίας.
Ο δείκτης ενισχύθηκε σε υψηλό 16 μηνών, τροφοδοτούμενος από την επιταχυνόμενη ανάπτυξη τόσο στην παραγωγή όσο και τις νέες παραγγελίες.
Επιπλέον, σημειώνει ότι καταγράφηκε το ισχυρότερο ποσοστό δημιουργίας θέσεων εργασίας στον κλάδο από τον Ιανουάριο του 2012.
Τα στοιχεία, επισημαίνει, υπογραμμίζουν επίσης τη βελτιωμένη τιμολογιακή πολιτική, καθώς οι επιχειρήσεις μπόρεσαν να αυξήσουν τις χρεώσεις τους με ταχύτερο ρυθμό, παρά το γεγονός ότι το κόστος εισροών υποχωρεί για πρώτη φορά σε πέντε μήνες.
Τα στοιχεία για το τρίτο τρίμηνο μέχρι στιγμής υποδηλώνουν ότι ο κλάδος είναι σε πολύ καλύτερη φόρμα έναντι του προηγούμενου τριμήνου, σημειώνει ο οικονομολόγος της Markit και προσθέτει ότι αν συνεχιστεί η ανοδική τάση τον Σεπτέμβριο, η μεταποίηση θα πρέπει να έχει θετική συμβολή στην οικονομική ανάπτυξη του τρίτου τριμήνου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης