Τελευταία Νέα
Διεθνή

Mobius: Δεν είναι αρκετά ανθεκτική η οικονομική ανάκαμψη στις ΗΠΑ για να δικαιολογηθεί αύξηση των επιτοκίων

Mobius: Δεν είναι αρκετά ανθεκτική η οικονομική ανάκαμψη στις ΗΠΑ για να δικαιολογηθεί αύξηση των επιτοκίων
Παράγοντας – κλειδί ο πληθωρισμός, ο οποίος δεν έχει σημειώσει αξιοσημείωτη άνοδο, σημειώνει ο γνωστός επενδυτής
Δεν είναι αρκετά ανθεκτική η οικονομική ανάκαμψη στις ΗΠΑ ώστε να δικαιολογηθεί μια αύξηση των επιτοκίων από την αμερικανική ομοσπονδιακή τράπεζα, FED, υπογραμμίζει ο μεγαλοεπενδυτής Mark Mobius.
Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του στο CNBC σήμερα, Δευτέρα, «παράγοντας – κλειδί είναι ο πληθωρισμός» και πρόσθεσε ότι η «η FED θα έπρεπε να ανησυχεί για τον πληθωρισμό και ποια θα έπρεπε να είναι η σχέση των επιτοκίων με τον πληθωρισμό».
«Δεν βλέπουμε τον πληθωρισμό να σημειώνει αξιοσημείωτη άνοδο», υπογράμμισε.
Αν και υπάρχουν άλλοι, όπως ο αντιπρόεδρος της FED, Stanley Fischer, ο οποίος ανέφερε ότι υπάρχουν καλοί λόγοι για να εκτιμούμε ότι ο πληθωρισμός θα αυξηθεί, καθώς εξασθενίζουν οι πτωτικές πιέσεις στις τιμές από το ενισχυόμενο δολάριο, τις μειωμένες τιμές του πετρελαίου και την υποτονικότητα στην αμερικανική αγορά εργασίας, ο Mobius δεν συμμερίζεται την ίδια άποψη.
Ο Mobius ανέφερε ότι η αμερικανική κεντρική τράπεζα δεν θα έπρεπε να επικεντρώνεται στην αγορά εργασίας, αλλά να παρατηρεί τον πληθωρισμό, για να προσθέσει ότι «αυτή είναι η δουλειά τους».
Τα έχουν μπερδέψει με την ανάπτυξη, επισήμανε και συμπλήρωσε ότι γι' αυτό τον λόγο «υπάρχουν συζητήσεις στο εσωτερικό της FED σχετικά με το τι να κάνουν».
Σημειώνεται ότι ο πληθωρισμός διαμορφώθηκε στο 0,1% σε εποχικά προσαρμοσμένη βάση τον Ιούλιο, έναντι του 0,2% τον Ιούνιο, ενώ σε ετήσια βάση διαμορφώθηκε μόλις στο 0,3%, σηματοδοτώντας τον 39ο συνεχή μήνα που ήταν κάτω από τον στόχο της FED για πληθωρισμό στο 2%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης