Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ουγγαρία: Έτοιμο το πρώτο τμήμα του σιδερένιου φράκτη στα σύνορα με τη Σερβία - Αντιδράσεις από την ΕΕ

Ουγγαρία: Έτοιμο το πρώτο τμήμα του σιδερένιου φράκτη στα σύνορα με τη Σερβία - Αντιδράσεις από την ΕΕ
Ο φράχτης, που αποτελείται από σιδερένιο συρματόπλεγμα, εκτείνεται σε μήκος 175 χιλιομέτρων
Σε λιγότερο από τρείς μήνες και δύο ημέρες νωρίτερα από την καταληκτική ημερομηνία, η Ουγγαρία ολοκλήρωσε την τοποθέτηση του συρματοπλέγματος κατά μήκος των συνόρων της με τη Σερβία, με σκοπό να αποτρέψει τις ορδές μεταναστών που περνούν στο έδαφός της από τη Σερβία.
Το σχέδιο για την κατασκευή φράκτη κατά μήκος των συνόρων της, εγκρίθηκε με μεγάλη πλειοψηφία από το ουγγρικό κοινοβούλιο στις 6 Ιουνίου, κι ενώ έχει κατασκευαστεί ήδη ένα σημαντικό του τμήμα αναμένεται να χρειαστούν πολλοί ακόμη μήνες μέχρι να ολοκληρωθεί.
Ο φράχτης, που αποτελείται από σιδερένιο συρματόπλεγμα, εκτείνεται σε μήκος 175 χιλιομέτρων όμως, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, δεν έχει αποτέλεσε σημαντικό εμπόδιο για τους μετανάστες που έχουν επιχειρήσει ήδη να περάσουν στην Ουγγαρία.
Η κατασκευή θα ολοκληρωθεί με έναν δεύτερο φράχτη από πασσάλους, ύψους τεσσάρων μέτρων, η ανέγερση του οποίου έχει ήδη ξεκινήσει.
Η απόφαση της Ουγγαρίας να προχωρήσει σε ένα τέτοιο μέτρο έχει προκαλέσει την αντίδραση χωρών της ευρωζώνης οι οποίες κατηγορούν την κυβέρνηση της χώρας ότι αρνείται να συμπορευτεί με τις διατάξεις της ΕΕ στο μεταναστευτικό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης