Τελευταία Νέα
Διεθνή

La Libre: Κέρδη 12 δισ. ευρώ για το Βέλγιο λόγω της ελληνικής κρίσης – Στα 100 δισ. για τη Γερμανία

La Libre: Κέρδη 12 δισ. ευρώ για το Βέλγιο λόγω της ελληνικής κρίσης – Στα 100 δισ. για τη Γερμανία
Η Γερμανία έχει επιτύχει από το 2010 έως σήμερα εξοικονομήσεις πόρων για τον εθνικό προϋπολογισμό ύψους 100 δισ. ευρώ, σημειώνεται στο δημοσίευμα
Το Βέλγιο έχει επωφεληθεί οικονομικά από την κρίση στην Ελλάδα, εξαιτίας της πτώσης των επιτοκίων των βελγικών ομολόγων, φθάνοντας μάλιστα να εξοικονομήσει 12 δισ. ευρώ από το 2010, σύμφωνα με μελέτη του Καθολικού Πανεπιστημίου της Λιλ για λογαριασμό της βελγικής εφημερίδας «La Libre».
Σύμφωνα με τον διευθυντή οικονομικών σπουδών του Πανεπιστημίου, Eric Dor, το βελγικό κράτος έχει επωφεληθεί από την ελληνική κρίση χάρη στη διαφορά των επιτοκίων που έπρεπε να πληρώσει πραγματικά η χώρα και εκείνων που θα έπρεπε να δώσει αν δεν υπήρχε η ελληνική κρίση.
Τα 12 δισ. ευρώ υποδηλώνουν ένα ποσό πολύ χαμηλότερο από αυτό που είχε υπολογίσει πρόσφατα το Ινστιτούτο Οικονομικών Σπουδών της Χάλε για τη Γερμανία.
Η Γερμανία έχει επιτύχει από το 2010 έως σήμερα εξοικονομήσεις πόρων για τον εθνικό προϋπολογισμό ύψους 100 δισ. ευρώ, ποσό που αντιπροσωπεύει περισσότερο από το 3% του ΑΕΠ και εν μέρει σχετίζεται άμεσα με την ελληνική κρίση.
Τα χρήματα αυτά ξεπερνούν το κόστος της κρίσης, ακόμη και αν η Ελλάδα δεν επιστρέψει πλήρως τα δανεικά, κόστος που για τη Γερμανία θα αύξανε στα 90 δισ. ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης