Τελευταία Νέα
Διεθνή

BBC News: Προδότρια αποκάλεσαν τη Merkel ακροδεξιοί που είναι κατά των μεταναστών

BBC News: Προδότρια αποκάλεσαν τη Merkel ακροδεξιοί που είναι κατά των μεταναστών
Το μεταναστευτικό αγγίζει και τη Γερμανία με 800.000 αιτήσεις για άσυλο μέσα στο 2015
Στις αποδοκιμασίες προς την Angela Merkel κατά τη διάρκεια επίσκεψή της σε άσυλο προσφύγων, το οποίο βρέθηκε στο επίκεντρο συγκρούσεων που έγιναν το Σαββατοκύριακο, στέκεται το BBC News.
Ακροδεξιοί διαδηλωτές φώναξαν «προδότρια», καθώς έφτασε στο νέο κέντρο του Heidenau.
Στη Γερμανία έχουν αυξηθεί οι επιθέσεις σε κέντρα ασύλου, καθώς πολλαπλασιάστηκαν και οι αφίξεις μεταναστών.
Νωρίτερα, η αστυνομία στην Ουγγαρία έκανε χρήση χημικών για να διαλύσει μετανάστες που διαμαρτύρονταν σε κέντρο υποδοχής στα σύνορα με τη Σερβία.
Η Γερμανία περιμένει περισσότερες από 800.000 αιτήσεις για άσυλο μέσα στο 2015 – περισσότερες από κάθε άλλη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η Καγκελάριος καταδίκασε ως αποκρουστικές τις διαδηλώσεις των ακροδεξιών στην ανατολική πόλη του Heidenau, κοντά στη Δρέσδη.
Οι νεοναζί και άλλες εξτρεμιστές δεξιές παρατάξεις πέταξαν μπουκάλια και κροτίδες κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων τραυματίζοντας δεκάδες αστυνομικούς.
Η Merkel ήρθε μπροστά σε ακτιβιστές που την αποκάλεσαν προδότρια, καθώς επισκέφτηκε το κέντρο στο Heidenau, που δεν θέλουν να χρησιμοποιηθεί σαν καταφύγιο ασύλου.
Τραγούδησαν «για τον γερμανικό λαό», ενώ αυτοκινητιστές κόρναραν συνεχώς σε μία πορεία που διοργανώθηκε μετά από κάλεσμα στο διαδίκτυο.
Η πλειοψηφία των Γερμανών καλωσορίζει τους μετανάστες σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, αλλά μία μειοψηφία είναι αντίθετη και έχουν αυξηθεί οι επιθέσεις σε κέντρα ασύλου.
-Η αστυνομία συνέλαβε δύο άνδρες που είχαν μπει με μαχαίρια σε καταφύγιο στην ανατολική πόλη του Parchim την Τετάρτη.
-Ένας άνθρωπος εθεάθη να πετάει βόμβα μολότοφ σε κτίριο της πόλης Leipzig, όπου μέσα βρίσκονταν 56 μετανάστες.
-Ένα κλειστό γυμναστήριο στη Nauen δυτικά του Βερολίνου κάηκε την Τρίτη.
-Ακόμα ένα κτίριο που λειτουργούσε ως προσωρινό κέντρο ασύλου παραδόθηκε στις φλόγες στη νοτιοδυτική πόλη Weissach im Tal τη Δευτέρα.
Η Μέρκελ δέχεται σφοδρή κριτική για τους χειρισμούς της σε αυτή την κρίση, ενώ υπάρχουν σκέψεις να δοθούν ως ενίσχυση 500 εκατομμύρια ευρώ στις γερμανικές επαρχίες που έχουν μεγάλους όγκους μεταναστών.
Το Βερολίνο ζήτησε από άλλα ευρωπαϊκά κράτη, όπως η Αγγλία να δεχτούν περισσότερους μετανάστες.
Χιλιάδες άνθρωποι ακολουθούν έναν επικίνδυνο δρόμο μέσα από την Ελλάδα και τα δυτικά Βαλκάνια για να φτάσουν στην κεντρική Ευρώπη.
Μόνο την Τρίτη 2.500 μετανάστες μπήκαν στην Ουγγαρία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης