Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΟΟΣΑ: Υποχώρησε στο 0,4% η οικονομική ανάπτυξη το β' τρίμηνο του 2015

ΟΟΣΑ: Υποχώρησε στο 0,4% η οικονομική ανάπτυξη το β' τρίμηνο του 2015
Σε ετήσια βάση, η αύξηση του ΑΕΠ στη ζώνη του ΟΟΣΑ παρέμεινε αμετάβλητη στο 2% το δεύτερο τρίμηνο του 2015
Κατά 0,4% αναπτύχθηκε η οικονομία στη ζώνη του ΟΟΣΑ το δεύτερο τρίμηνο του 2015 έναντι της ανάπτυξης 0,5% του πρώτου τριμήνου του έτους, σύμφωνα με τις αρχικές εκτιμήσεις του Οργανισμού, κάτι που επιβεβαιώνει τη στασιμότητα στην παγκόσμια οικονομική μηχανή, όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά σε δημοσίευμα των Financial Times.
Σημειώνεται ότι η ανάπτυξη του δευτέρου τριμήνου είναι η χαμηλότερη που έχει καταγραφεί σε επίπεδο τριμήνου για τις 34 χώρες μέλη του Οργανισμού μέσα σε ένα χρόνο.
Μεταξύ των επτά μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου, το Ηνωμένο Βασίλειο είναι αυτό που παρουσίασε την ταχύτερη ανάπτυξη το δεύτερο τρίμηνο του 2015, αναπτυσσόμενο κατά 0,7%, με τις ΗΠΑ να έρχονται στη δεύτερη θέση με 0,6%.
Άλλες ανεπτυγμένες οικονομίες δεν τα πήγαν και τόσο καλά το β' τρίμηνο του 2015, με την οικονομία της Ιαπωνίας να συρρικνώνεται κατά 0,4% και της Ιταλίας κατά 0,2%, ενώ η οικονομία της Γαλλίας παρέμεινε σταθερή.
Σε ετήσια βάση, η αύξηση του ΑΕΠ στη ζώνη του ΟΟΣΑ παρέμεινε αμετάβλητη στο 2% το δεύτερο τρίμηνο του 2015, ενώ μεταξύ των μεγαλύτερων οικονομιών το Ηνωμένο Βασίλειο (2,6%) και οι ΗΠΑ (2,3%) συνέχισαν να καταγράφουν τα υψηλότερα ποσοστά ανάπτυξης σε ετήσια βάση.

pin.jpg

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης