Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η ψηφοφορία για την Ελλάδα έπληξε τη δημοτικότητα της Merkel: Στο 41% υποχώρησε το ποσοστό του CDU

Η ψηφοφορία για την Ελλάδα έπληξε τη δημοτικότητα της Merkel: Στο 41% υποχώρησε το ποσοστό του CDU
Στο χαμηλότερο επίπεδο για φέτος, στο 53%, υποχώρησε το ποσοστό των ψηφοφόρων που θα ψήφιζαν την Merkel αν διεξάγονταν εκλογές για την καγκελαρία
Η υποστήριξη προς τους συντηρητικούς της γερμανίδας καγκελάριο, Angela Merkel, υποχώρησε κατά δύο ποσοστιαίες μονάδες, εξαιτίας των διαφωνιών στο εσωτερικό του κοινοβουλευτικού συνασπισμού σχετικά με το τρίτο πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας, ενώ πλήγμα έχει δεχθεί και η δημοτικότητα της καγκελαρίου, σύμφωνα με τα στοιχεία δημοσκόπησης που είδε το φως της δημοσιότητας σήμερα.
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της εταιρείας Forsa, ο συντηρητικός συνασπισμός της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU) της Merkel και της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης της Βαυαρίας (CSU) συγκεντρώνει ποσοστό 41%, δύο μονάδες λιγότερες από ό,τι μία εβδομάδα πριν.
Οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD), που μοιράζονται την εξουσία στο πλαίσιο ενός «μεγάλου συνασπισμού» με τη Merkel, δεν επωφελούνται, παραμένοντας στο 23%.
Το ριζοσπαστικό κόμμα Αριστερά (Die Linke) και το δεξιό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) συγκεντρώνουν 11% και 4% αντίστοιχα.
Το ποσοστό των ψηφοφόρων που θα ψήφιζαν τη Merkel αν διεξάγονταν άμεσες εκλογές για την καγκελαρία υποχώρησε επίσης στο χαμηλότερο επίπεδο φέτος, στο 53%, μειωμένο κατά δύο ποσοστιαίων μονάδων.
Ωστόσο, η Merkel παραμένει μία από τις πιο δημοφιλείς καγκελαρίους μεταπολεμικά και, αν και ο αντίπαλός της του SPD, Sigmar Gabriel, κερδίζει δύο μονάδες, παραμένει μακράν δεύτερος με ποσοστό 14%.
Ο επικεφαλής της Forsa, Μάνφρεντ Γκέλνερ, δήλωσε πως ο λόγος για την πτώση των ποσοστών της Merkel είναι η κοινοβουλευτική ψηφοφορία την περασμένη Τετάρτη για το πακέτο βοήθειας ύψους 86 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα, όταν ο αριθμός των διαφωνούντων στις τάξεις του κόμματός της, που ήταν μεγαλύτερος από ποτέ, υπογραμμίζει τις αντιδράσεις που αντιμετωπίζει σε σχέση με τη διαχείριση του θέματος της Ελλάδας.
Ο Γκέλνερ είπε πως ενώ το 41% είναι το μέσο ποσοστό υποστήριξης των συντηρητικών που καταγράφηκε από τη Δευτέρα μέχρι την Παρασκευή της περασμένης εβδομάδας, όταν διενεργήθηκε η έρευνα της κοινής γνώμης, το ποσοστό αυτό είχε μειωθεί στο 40% την Παρασκευή. Ο σχετικά μεγάλος αριθμός των διαφωνούντων «είχε ως αποτέλεσμα η Merkel να καταγράψει το χαμηλότερο ποσοστό της φέτος», ανέφερε σε μία δήλωση ο Γκέλνερ.
Η Merkel, που μεταβαίνει σήμερα στην πόλη Χαϊντενάου της ανατολικής Γερμανίας, όπου οι διαδηλώσεις εναντίον των προσφύγων μετατράπηκαν σε βίαια επεισόδια στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, αντιμετωπίζει επίσης την κριτική για τη διαχείριση των προβλημάτων που προκαλεί το κύμα αιτούντων άσυλο που φθάνουν στη Γερμανία.
Οι επόμενες ομοσπονδιακές βουλευτικές εκλογές θα διεξαχθούν το 2017.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης