Τελευταία Νέα
Διεθνή

Hollande: Ο Τσίπρας έδειξε θάρρος αποδεχόμενος το πλάνο διάσωσης που του προτάθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση

Hollande: Ο Τσίπρας έδειξε θάρρος αποδεχόμενος το πλάνο διάσωσης που του προτάθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση
«Είναι ανάγκη να θεσπίσουμε ένα κοινό budget για επενδύσεις στην ευρωζώνη και να υιοθετήσουμε κοινές δημοσιονομικές και κοινωνικές πολιτικές»
Ο Αλέξης Τσίπρας μπορεί να δέχεται πολλή κριτική στο εσωτερικό μέτωπο με πρώην συντρόφους να κατηγορούν τον ίδιο και τον ΣΥΡΙΖΑ για προδοσία, αλλά αποκτά όλο και περισσότερους συμμάχους στην Ευρώπη.
Ανάμεσά τους είναι και ο Francois Hollande, που για άλλη μία φορά επαίνεσε τον Έλληνα πρωθυπουργό για την απόφασή του να αποδεχτεί τους όρους του τρίτου προγράμματος για την Ελλάδα.
Ο Γάλλος πρόεδρος μίλησε σε διπλωμάτες στο Παρίσι και υπογράμμισε ότι «ο Τσίπρας έδειξε θάρρος με το να αποδεχτεί το πλάνο που του προτάθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση».
Παράλληλα, ο Hollande υποστήριξε ότι είναι στο χέρι της Γερμανίας και της Γαλλίας να προχωρήσουν σε απαραίτητες μεταρρυθμίσεις στην Ευρωζώνη.
Σύμφωνα με τον Γαλλο πρόεδρο οι βασικότερες που πρέπει να γίνουν είναι οι εξής.
«Πρέπει να υπάρξει μία οικονομική μεταρρύθμιση και μπορούμε να αγωνιστούμε για περισσότερα δικαιώματα, ειδικά στα εργασιακά.
Είναι επίσης αναγκαίο να υπάρξει ένα κοινό μπάτζετ για επενδύσεις στην Ευρωζώνη και να υιοθετήσουμε κοινές δημοσιονομικές και κοινωνικές πολιτικές».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης