Διεθνή

Liberation: Ο Melenchon τα έσπασε με τον Τσίπρα – Δήλωσε ότι υπέγραψε το ευρωπαϊκό σχέδιο που οι Έλληνες απέρριψαν

Liberation: Ο Melenchon τα έσπασε με τον Τσίπρα – Δήλωσε ότι υπέγραψε το ευρωπαϊκό σχέδιο που οι Έλληνες απέρριψαν
Συναντήθηκε με τον Βαρουφάκη την Κυριακή ο ηγέτης της γαλλικής αριστεράς
Το τέλος του ειδυλλίου ανάμεσα στον Τσίπρα και τον Melenchon; Αυτό το ερώτημα θέτει και προσπαθεί να απαντήσει η Liberation.
H γαλλική εφημερίδα αναφέρει ότι μετά την υπογραφή της συμφωνίας για το τρίτο πακέτο βοήθειας και τα μέτρα λιτότητας που το συνοδεύουν ο ηγέτης του κόμματος της Αριστεράς έχει αρχίσει να κρατάει αποστάσεις από ρτον Έλληνα πρωθυπουργό.
Επισημαίνει επίσης και την επικοινωνία του Melenchon και των συνεργατών του Eric Coquerel και Danielle Simonnet με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, ιδρυτή του νέου κόμματος Λαϊκή Ενότητα, το οποίο στελεχώνουν 25 βουλευτές που αντιτάχθηκαν στο τρίτο πρόγραμμα στήριξης για την Ελλάδα, το οποίο εγκρίθηκε από τη Βουλή στις 14 Αυγούστου.
«Μιλήσαμε μετά από δικό τους αίτημα, αφού ήθελαν να μας εξηγήσουν την κατάσταση στο αντιμνημονιακό μέτωπο» υποστήριξε ο Coquerel και πρόσθεσε.
«Θέλουν να επαναφέρουν το αρχικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και θα τους στηρίξουμε στις εκλογές, χωρίς αυτό να είναι μομφή για τον Τσίπρα».
Ο Λαφαζάνης κατηγόρησε τον Τσίπρα ότι πήγε σε πρόωρες εκλογές, που είναι αντιδημοκρατικό υπό την πίεση των δανειστών και αναρωτήθηκε ποιος κυβερνά τελικά, ο Juncker ή, η Merkel.
Σε συνέντευξή του στην Sud-Ouest ο Jean Luc Melenchon δήλωσε, πάντως, ότι «είναι καλό να ψηφίζουμε και η φωνή του κόσμου είναι μία λύση στα προβλήματα μίας χώρας, αλλά πρέπει να τη σεβόμαστε και οι Έλληνες ψήφισαν όχι στο ευρωπαϊκό σχέδιο που ο Τσίπρας υπέγραψε».
Μιλώντας, παρεμπιπτόντως για εθνική κυριαρχία και γαλλική ανεξαρτησία από το ευρώ, ο Melenchon συναντήθηκε την Κυριακή και με το νέο είδωλο της επαναστατικής αριστεράς, τον Γιάνη Βαρουφάκη.
Συζήτησαν, κρατώντας μία ευρωπαϊκή έκδοση του «Σχεδίου Β’», δηλαδή, μία έξοδο από το ευρώ σε περίπτωση που αποτύγχαναν οι διαπραγματεύσεις για αλλαγή της ευρωπαϊκής πολιτικής.
Ο παραιτηθείς υπουργός κριτικάρει ανοιχτά τον Αλέξη Τσίπρα, αλλά την Κυριακή δήλωσε ότι δεν θα ενταχθεί στη Λαϊκή Ενότητα για τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου.
«Μοιραζόμαστε αρκετές ομοιότητες και συμπάθειες.
Τους εκτιμώ και πιστεύω ότι με θέλουν μαζί τους.
Αλλά σε πολιτικό επίπεδο είμαστε μακριά».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης