Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bloomberg: Η χειρότερη μέρα για τον Stoxx 600 από το 2008 – Ο DAX υποχωρεί κατά -4,8%

tags :
Bloomberg: Η χειρότερη μέρα για τον Stoxx 600 από το 2008 – Ο DAX υποχωρεί κατά -4,8%
Στο Λονδίνο η πτώση ήταν -4,9%, καθώς η υποτίμηση του γουάν έχει επηρεάσει 13 από τις 18 δυτικοευρωπαϊκές αγορές
Οι γερμανικές μετοχές πάνε από το καλύτερο στο χειρότερο, καθώς το ξεπούλημα γενικεύεται.
Από τις 18 δυτικοευρωπαϊκές αγορές οι 13 είναι σε διόρθωση.
Με αυτούς τους τίτλους το Bloomberg προσπαθεί να περιγράψει τη χειρότερη βουτιά των ευρωπαϊκών μετοχών από το 2008, με τις γερμανικές να μπαίνουν στην bear market.
Όλες εκτός από τρεις μετοχές του Stoxx Europe 600 πέφτουν, καθώς ο γενικός δείκτης καταγράφει τη χειρότερη εβδομάδα του τα τελευταία τέσσερα χρόνια.
Στο Λονδίνο η πτώση ήταν 4,9% στη 1μ.μ. και 5,3% στις βιομηχανίες, καθώς τα εμπορεύματα βρίσκονταν στο χαμηλότερο επίπεδό τους από το 1999.
Ο γερμανικός DAX υποχώρησε κατά 4,8%, ενώ η πτώση από το πικ του είναι 22%.
Όλα άρχισαν με την υποτίμηση του νομίσματος της Κίνας που έστειλε τον Stoxx 600 σε διόρθωση και σε κλείσιμο 13% πιο χαμηλά από το ρεκόρ που είχε κάνει τον Απρίλιο.
Από τις 18 δυτικοευρωπαϊκές αγορές οι 13 έχουν πέσει 10% από τα υψηλά τους και ο όγκος των μετοχών του Stoxx 600 που άλλαξαν χέρια ήταν διπλάσιος τη Δευτέρα από τον μηνιαίο μέσο όρο.
Ο DAX ένας από τους μεγαλύτερους κερδισμένους στις αρχές του χρόνου, θα χτυπηθεί περισσότερο εξαιτίας της έκθεσής του στην Κίνα.
Αν κλείσει στα τρέχοντα επίπεδα θα είναι από τους πρώτους στη δυτική Ευρώπη που θα μπει στη bear market.
O FTSE 100 βρίσκεται στα χειρότερα επίπεδα από το 2012 και έπεσε κάτω από τις 6.000 μονάδες.
Από τη μέρα που η Κίνα υποτίμησε το γουάν δημιουργώντας ανησυχία για μία παγκόσμια επιβράδυνση, εξανεμίστηκαν αποθεματικά αξίας 4 τρισεκατομμυρίων δολαρίων.
Ο πανικός εντάθηκε στα μέσα της περασμένης εβδομάδας, όταν οι αμερικάνικες μετοχές που είχαν παραμείνει σχετικά σταθερές, άρχισαν να υποχωρούν.
Η αποτίμηση του Stoxx 600 υποχώρησε σε ένα χαμηλό εφτά μηνών στις 15,4 φορές τα εκτιμώμενα κέρδη την Παρασκευή από 17,4 που ήταν τον Απρίλιο όταν η ΕΚΤ άρχισε το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης για να υποστηρίξει την οικονομία.
Embedded image permalink
www.bankingnews.gr






Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης