Τελευταία Νέα
Διεθνή

Wall Street Journal: Παγκόσμιο sell off στις αγορές – Τι δεν πρέπει να κάνουν οι επενδυτές

Wall Street Journal: Παγκόσμιο sell off στις αγορές – Τι δεν πρέπει να κάνουν οι επενδυτές
Μια λίστα με τα πέντε πράγματα, που δεν πρέπει να κάνουν οι επενδυτές, ενόψει του παγκόσμιου sell off, παρουσιάζει η αμερικανική εφημερίδα
Με παγκόσμιο sell off στις αγορές ξεκίνησε η τρέχουσα εβδομάδα, με τον φόβο για την παγκόσμια οικονομία να εντείνεται, λόγω και της επιβράδυνσης της κινεζικής οικονομίας.
Ειδικότερα, ο χρηματιστηριακός δείκτης της Shanghai έκλεισε με πτώση -8,5%, τα αραβικά χρηματιστήρια λόγω πετρελαίου κατακρημνίστηκαν έως -7% ενώ το πετρέλαιο υποχωρεί κάτω από τα 39 δολάρια.
Στην Ευρώπη, οι απώλειες στις αγορές ξεπερνούν το -4,5%, ενώ ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 υποχωρεί περισσότερο από 5%.
Επιπλέον, μια περίπου ώρα πριν το άνοιγμα της Wall Street, στο -3% κινούνται τα futures του S&P 500 και στο -4% τα futures του Dow Jones.
Την λίστα με τα πέντε πράγματα, που οι επενδυτές ΔΕΝ πρέπει να κάνουν μπροστά στο sell off των αγορών, δημοσιεύει η αμερικανική εφημερίδα Wall Street Journal.
Ειδικότερα, καλεί τους επενδυτές να μην επικεντρώνονται στις ειδήσεις για τις αγορές, καθώς «όσο περισσότερο επικεντρώνεται κανείς στα αρνητικά νέα για τις αγορές, τόσο πιο επικίνδυνες και μεταβλητές θα πιστεύει ότι είναι».
Παράλληλα, επισημαίνει πως όσο πιο πολύ επικεντρώνεται κανείς στις βραχυπρόθεσμες μεταβολές των αγορών, τόσο πιο πολύ απομακρύνεται από τους μακροπρόθεσμους επενδυτικούς του στόχους.
Επιπλέον, καλεί τους επενδυτές να μην πανικοβάλλονται, προσθέτοντας πως οι μετοχές παραμένουν υπερτιμημένες, σε σχέση με τα κέρδη των εταιρειών.
Ως τρίτη συμβουλή, η WSJ καλεί τους επενδυτές να μην εφησυχάζουν και να εξετάσουν σοβαρά το αν είναι σε θέση να ανταπεξέλθουν σε ενδεχόμενη μεγαλύτερη πτώση των αγορών.
Οι επενδυτές θα πρέπει να εξετάσουν την επενδυτική τους θέση με ειλικρίνεια και να προβούν σε κινήσεις, που θα θωρακίσουν τη θέση τους, σε περίπτωση μεγαλύτερου κραχ.
Στη συνέχεια, η αμερικανική εφημερίδα τονίζει στους επενδυτές πως θα πρέπει να αποφεύγουν τις συζητήσεις περί «διόρθωσης» στις αγορές, καθώς, πρώτον, ο όρος έχει υπέρ-χρησιμοποιηθεί και, δεύτερον, αυτό που πραγματικά έχει σημασία είναι οι μακροπρόθεσμες προοπτικές και όχι η βραχυπρόθεσμη πορεία.
Τέλος, υπογραμμίζει πως για κανένα λόγο δεν θα πρέπει οι επενδυτές να θεωρήσουν ότι οι ίδιοι, ή κάποιος άλλος, είναι σε θέση να προβλέψει με ασφάλεια τι θα συμβεί στη συνέχεια.
Ένα διαφοροποιημένο χαρτοφυλάκιο μετοχών, η υπομονή - και, πάνω απ 'όλα, η αυτογνωσία - είναι τα καλύτερα όπλα των επενδυτών ενάντια στην αμείωτη αβεβαιότητα, καταλήγει η Wall Street Journal.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης