Τελευταία Νέα
Διεθνή

Telegraph: Ο Τσίπρας δεν είχε άλλη εναλλακτική επιλογή, πέρα από τον πολιτικό… «τζόγο»

tags :
Telegraph: Ο Τσίπρας δεν είχε άλλη εναλλακτική επιλογή, πέρα από τον πολιτικό… «τζόγο»
Ο απερχόμενος πρωθυπουργός δεν είχε άλλη επιλογή, από το να βρει τρόπο να «ξεριζώσει» τους αντάρτες από τον ΣΥΡΙΖΑ και να ανανεώσει την λαϊκή εντολή του
Την εκτίμηση ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν είχε άλλη εναλλακτική επιλογή, πέρα από τον πολιτικό «τζόγο», ήτοι την προσφυγή στις κάλπες, διατυπώνει η βρετανική εφημερίδα Telegraph.
Ειδικότερα, σχολιάζει πως το πρόβλημα στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ θα επιδεινωνόταν, επομένως ήταν απαραίτητο να βρεθεί τρόπος να «ξεριζώσει» τους αντάρτες από το κόμμα.
Σε αντίθετη περίπτωση, τονίζει η Telegraph, ο Αλέξης Τσίπρας θα αντιμετώπιζε τεράστια προβλήματα στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων, που προβλέπει το συμφωνηθέν με τους Θεσμούς Μνημόνιο.
Η προκήρυξη των εκλογών φαίνεται να πέτυχε τον στόχο του Αλ. Τσίπρα και του επιτελείου του, καθώς ήδη 25 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ διαχώρισαν τη θέση τους και δημιούργησαν ένα νέο πολιτικό σχηματισμό, που φέρει το όνομα «Λαϊκή Ενότητα» και πλέον έχει την τρίτη μεγαλύτερη κοινοβουλευτική ομάδα.
Το πιθανότερο είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κερδίσει τις εκλογές του Σεπτεμβρίου με ανανεωμένη την εντολή από τον λαό, να σηκώσει ψηλά τα μανίκια και να προχωρήσει με την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων, που θα εξασφαλίσουν στη χώρα την εκταμίευση των δόσεων, που ορίζει η συμφωνία.
Σύμφωνα με την Telegraph, αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο η κα Merkel, Καγκελάριος της Γερμανίας, δήλωσε πως η παραίτηση του Τσίπρα είναι μέρος της λύσης και όχι μέρος της κρίσης.
Δεν είναι, άλλωστε, λίγοι οι αναλυτές, που χαρακτηρίζουν την διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ ως την καλύτερη είδηση από την Ελλάδα τους τελευταίους μήνες, καλύτερης και από την επίτευξη της συμφωνίας.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης