Τελευταία Νέα
Διεθνή

Corriere della Sera: Τσίπρας, οι δύο ζωές ενός ηγέτη - Οι Έλληνες φαίνεται να τον ακολουθούν όπου κι αν πηγαίνει

Corriere della Sera: Τσίπρας, οι δύο ζωές ενός ηγέτη - Οι Έλληνες φαίνεται να τον ακολουθούν όπου κι αν πηγαίνει
Απολύτως λογική κίνηση χαρακτηρίζει η ιταλική εφημερίδα την προκήρυξη εκλογών από τον έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα
Στο γεγονός ότι ο έλληνας πρωθυπουργός οδηγεί τους Έλληνες για τρίτη φορά στις κάλπες αναφέρεται σε άρθρο της η ιταλική εφημερίδα «Corriere della Sera».
Η εφημερίδα υπενθυμίζει ότι η πρώτη ήταν τον Ιανουάριο, όταν εξανάγκασε την τότε κυβέρνηση να προχωρήσει σε εκλογές και η δεύτερη ήταν πριν από δύο μήνες, όταν κάλεσε τους έλληνες πολίτες να πουν ένα ηχηρό «όχι» στη συμφωνία που διαπραγματευόταν επί πέντε μήνες.
Την τρίτη φορά, ωστόσο, οι εκλογές που προκήρυξε ο Τσίπρας με την παραίτησή του, ισοδυναμούν με ένα «ναι» σε ένα δημοψήφισμα ώστε να συμβιβαστεί ακόμη περισσότερο απ' ό,τι αρχικώς αρνούνταν να κάνει και πιο σκληρά σε σχέση με τη συμφωνία του Φεβρουαρίου, αν είχε προσπαθήσει.
Τώρα, ο ίδιος Τσίπρας που ηγήθηκε μιας εκστρατείας εναντίον αυτών των συμφωνιών, πρέπει να παλέψει για να σώσει την τρίτη αλλά και την ίδια τη χώρα του, σημειώνει η Corriere della Sera.
Όλα αυτά είναι απολύτως λογικά κατά την ιταλική εφημερίδα, για πολλούς λόγους.
Είναι φυσιολογικό ο πρωθυπουργός να προστρέχει στους ψηφοφόρους από τη στιγμή που έχασε την πλειοψηφία στη βουλή, κάτι που έγινε σαφές στην τελευταία ψηφοφορία για την έγκριση του πακέτου διάσωσης της χώρας.
Παράλληλα, είναι απολύτως κατανοητό να θέλει να προσφύγει στις κάλπες και να βγει ενισχυμένος πριν χρειαστεί να εφαρμόσει τα μέτρα που προβλέπει το πρόγραμμα διάσωσης.
Τώρα, ο έλληνας πρωθυπουργός είναι ακόμη δημοφιλής, με τις δημοσκοπήσεις να δίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ περί το 39% και στον ίδιο 61%, σε έναν ηγέτη που του παρουσιάζεται η μοναδική ευκαιρία να αποκτήσει τον πλήρη έλεγχο του κόμματος και της κοινοβουλευτικής του ομάδας, απαλλάσσοντάς τα από την εσωτερική αντιπολίτευση που αντιτίθετο στην παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ.
Αυτό που μένει να δει κανείς, είναι τι ποσοστό θα λάβει ο νέος ΣΥΡΙΖΑ και αν θα αρκεί για να κυβερνήσει μόνος του ή αν θα χρειαστεί κυβερνητικό εταίρο.
Προς το παρόν, δεν φαίνεται να αμφισβητείται η νίκη του, καθώς κανένα άλλο κόμμα δεν μπορεί πραγματικά να τον κερδίσει, με τη συντηρητική Νέα Δημοκρατία και το σοσιαλιστικό ΠΑΣΟΚ να καταγράφουν και τα δύο τα χαμηλότερα επίπεδά τους στις δημοσκοπήσεις.
Οι Έλληνες φαίνεται να αναγνωρίζουν στον έλληνα πρωθυπουργό την προσπάθεια να κάμψει την Ευρώπη και ακόμη να απομονώσει μέχρι και τον αδιάλλακτο υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας, Wolfgang Schaeuble.
Οι Έλληνες φαίνονται έτοιμοι να ακολουθήσουν έναν πολιτικό που εμπιστεύονται όπου και αν πηγαίνει: πρώτος ενάντια στον συμβιβασμό και τώρα υπέρ του.
Ίσως αυτό να αποτελεί ένα σημάδι της σημερινής Ευρώπης, ότι η αξιοπιστία ενός ηγέτη μετράει περισσότερο στους ψηφοφόρους απ' ό,τι οι πολιτικές του.
Ωστόσο, μένει να αποδειχθεί αν στην περίπτωση του Τσίπρα αυτό θα αποδειχθεί αληθινό…

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης