Τελευταία Νέα
Διεθνή

Berliner Zeitung: Η πολιτική μανούβρα του Αλ. Τσίπρα έχει ως στόχο να ενισχύθει η δύναμή του

Berliner Zeitung: Η πολιτική μανούβρα του Αλ. Τσίπρα έχει ως στόχο να ενισχύθει η δύναμή του
«Η δημοτικότητα του Τσίπρα θα αλλάξει όταν τα νέα μέτρα γίνουν αισθητά», εκτιμά η γερμανική εφημερίδα 
Την εκτίμηση ότι ο Αλέξης Τσίπρας παραιτήθηκε από την θέση του πρωθυπουργού και προκήρυξε εκλογές με απώτερο στόχο να ενισχύσει την ίδια τη δύναμή του, διατυπώνει σε σημερινό δημοσίευμά της, η γερμανική εφημερίδα Berliner Zeitung.
Ειδικότερα, επισημαίνει πως μετά από πολύμηνες σκληρές διαπραγματεύσεις, που τελικά είχαν ως αποτέλεσμα ένα τρίτο πακέτο διάσωσης για την Ελλάδα, ο έλληνας πρωθυπουργός παραιτήθηκε.
Σύμφωνα με την ανάλυση της εφημερίδας, στόχος του Αλέξη Τσίπρα είναι να στρέψει για λίγο την προσοχή μακριά από την κρίση χρέους που βιώνει η χώρα, ώστε να ανακατέψει την πολιτική τράπουλα προς όφελός του.
Είναι σαφές πως αν ο κ. Τσίπρας κερδίσει εκ νέου τις εκλογές θα έχει τη δυνατότητα μιας πιο ισχυρής κυβέρνησης.
Άλλωστε, επισημαίνει παράλληλα το δημοσίευμα, οι εκλογές θα δώσουν τη δυνατότητα στον Τσίπρα να ξεκαθαρίσει το εσωκομματικό σκηνικό στον ΣΥΡΙΖΑ.
Ωστόσο, η κατάσταση δεν είναι ακριβώς ρόδινη για τον έως πρότινος έλληνα πρωθυπουργό, καθώς οι ευρωπαίοι ηγέτες τόνισαν πως σέβονται την απόφαση του, πρέπει όμως το πρόγραμμα να εφαρμοστεί βάσει του συμφωνηθέντος χρονοδιαγράμματος, ειδάλλως οι δόσεις δεν θα εκταμιευτούν.
Παράλληλα, σε δεύτερο άρθρο της, η εφημερίδα υποστηρίζει πως το αφήγημα του Τσίπρα για τις εκλογές στηρίζεται στη δημοτικότητά του, η οποία παραμένει υψηλή, λόγω της σκληρής στάσης που ακολουθούσε για μεγάλο χρονικό διάστημα απέναντι στην πολιτική λιτότητας.
Μπορεί σε δημοσκόπηση που έγινε στα τέλη Ιουλίου πάνω από το 60% των ερωτηθέντων να εξέφρασε θετική άποψη για το πρόσωπό του, εντούτοις αυτό θα μπορούσε να αλλάξει όταν αρχίσουν να γίνονται αισθητά τα νέα μέτρα και οι αυξήσεις φόρων, προειδοποιεί η γερμανική εφημερίδα.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης