Τελευταία Νέα
Διεθνή

WSJ: Ο Τσίπρας παραιτείται για να νομιμοποιήσει την… κωλοτούμπα του

WSJ: Ο Τσίπρας παραιτείται για να νομιμοποιήσει την… κωλοτούμπα του
Οι εκλογές αναμένεται να λύσουν και το εσωκομματικό πρόβλημα, το οποίο δημιουργήθηκε από την «κωλοτούμπα» του Τσίπρα, εξηγεί η εφημερίδα
Ο Τσίπρας παραιτείται προκαλώντας πρόωρες εκλογές με στόχο να επιστρέψει ισχυρότερος και θέτοντας ωστόσο την Ελλάδα σε καθεστώς πολιτικής παράλυσης, αναφέρει η Wall Street Journal, σε δημοσίευμά της για τις ελληνικές εξελίξεις.
«Εξαιτίας της δημοτικότητάς του και της απουσίας ισχυρής αντιπολίτευσης, ο Τσίπρας δρομολογεί την επανεκλογή του» τονίζει χαρακτηριστικά.
Παράλληλα, αποσαφηνίζει ότι οι εκλογές αναμένεται να λύσουν και το εσωκομματικό πρόβλημα, το οποίο δημιουργήθηκε από την «κωλοτούμπα» του Τσίπρα.
Δεκάδες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζει η Wall Street Journal, αντιδρούν στο νέο μνημόνιο, καταψηφίζοντάς το.
«Οι εκλογές θα συνεπάγονται την αποβολή αυτών των βουλευτών από τον ΣΥΡΙΖΑ και τη συγκρότηση μία πιο συνεκτικής κυβέρνησης» εκτιμά η εφημερίδα.
Ωστόσο, όπως προειδοποιεί και η Moody's, η κίνηση του έλληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, να παραιτηθεί και να ζητήσει πρόωρες εκλογές στις 20 Σεπτεμβρίου θα μπορούσε να ενισχύσει τις ανησυχίες για την υλοποίηση του προγράμματος και, ενδεχομένως, να βάζει τις μελλοντικές εκταμιεύσεις των προγραμματισμένων δόσεων σε κίνδυνο

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης