Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βloomberg: Ο Τσίπρας παραιτείται… για να επιστρέψει ισχυρότερος - Ποιοι κίνδυνοι ελλοχεύουν

Βloomberg: Ο Τσίπρας παραιτείται… για να επιστρέψει ισχυρότερος - Ποιοι κίνδυνοι ελλοχεύουν
«Με τις εκλογές θα επιστρέψει στην κυβέρνηση με ένα πιο διαχειρίσιμο σχήμα»
Ο Τσίπρας ανακοίνωσε την παραίτησή του προκειμένου να ενισχύσει την αρχηγική του θέση, αναφέρει το πρακτορείο Bloomberg, στον απόηχο των ελληνικών πολιτικών εξελίξεων.
Η κίνηση του κ. Τσίπρα, εξηγεί το πρακτορείο, αποβλέπει στην ενδυνάμωση της αρχηγίας του, προκειμένου να αντιμετωπίσει τους αντιδρώντες στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ.
«Με τις εκλογές θα επιστρέψει στην κυβέρνηση με ένα πιο διαχειρίσιμο σχήμα» σχολιάζει το Bloomberg.
Πάντως, σημειώνεται το δημοσίευμα, πρόκειται για την τρίτη διαδοχική εκλογική αναμέτρηση, μετά τις εκλογές του Ιανουαρίου και το δημοψήφισμα του Ιουλίου.
«Η κίνηση του Τσίπρας θα μπορούσε να εγείρει ανησυχίες για την εφαρμογή του προγράμματος και για την εκταμίευση των δόσεων» τονίζει ο οίκος αξιολόγησης Moody’s.
«Η κίνηση του έλληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, να παραιτηθεί και να ζητήσει πρόωρες εκλογές στις 20 Σεπτεμβρίου θα μπορούσε να ενισχύσει τις ανησυχίες για την υλοποίηση του προγράμματος και, ενδεχομένως, να βάζει τις μελλοντικές εκταμιεύσεις των προγραμματισμένων δόσεων σε κίνδυνο», υπογραμμίζει χαρακτηριστικά
«Είναι σημαντικό η Ελλάδα να παραμείνει δεσμευμένη στην Ευρωζώνη» επισήμανε από την πλευρά του Eurogroup, o J. Dijsselbloem.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης