Διεθνή

Σε νέες εκλογές οδηγείται η Τουρκία – Την 1η Νοεμβρίου θα προσέλθουν στις κάλπες οι τούρκοι ψηφοφόροι

Σε νέες εκλογές οδηγείται η Τουρκία – Την 1η Νοεμβρίου θα προσέλθουν στις κάλπες οι τούρκοι ψηφοφόροι
Ο ίδιος ο Erdogan χθες, Τετάρτη, με δηλώσεις του αναγνώρισε ότι η χώρα οδηγείται τάχιστα σε νέες εκλογές, λαμβανομένου υπόψη ότι η προθεσμία για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού λήγει την προσεχή Κυριακή, 23 Αυγούστου
Την 1η Νοεμβρίου έχει προτείνει ως ημερομηνία διεξαγωγής των νέων εκλογών στην Τουρκία η εκλογική επιτροπή, μετά τις αποτυχημένες προσπάθειες σχηματισμού κυβέρνησης από το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚP).
Σημειώνεται ότι το ΑΚΠ κέρδισε τις εκλογές που έλαβαν χώρα την 7η Ιουνίου, όμως κατέγραψε το χειρότερο αποτέλεσμα των τελευταίων ετών και βρέθηκε αναγκασμένο να αναζητήσει κυβερνητικό εταίρο προκειμένου να παραμείνει στην εξουσία.
Ύστερα από εβδομάδες επαφών και διαπραγματεύσεων, ο τούρκος προσωρινός πρωθυπουργός Ahmet Davutoglu, υπέβαλε την Τρίτη και επισήμως την παραίτησή του στον πρόεδρο της χώρας, Recep Tayyip Erdogan.
Ο ίδιος ο Erdogan χθες, Τετάρτη, με δηλώσεις του αναγνώρισε ότι η χώρα οδηγείται τάχιστα σε νέες εκλογές, λαμβανομένου υπόψη ότι η προθεσμία για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού λήγει την προσεχή Κυριακή, 23 Αυγούστου.
Πηγές στο AKP επιβεβαιώσαν σήμερα, Πέμπτη, ότι η εκλογική επιτροπή είναι υπέρ της διεξαγωγής των νέων βουλευτικών εκλογών την 1η Νοεμβρίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης