Τελευταία Νέα
Διεθνή

Handelsblatt: Η Ελλάδα μονοπωλεί το ενδιαφέρον της Merkel εδώ και μήνες – Ώρα να στραφεί σε άλλα ζητήματα

Handelsblatt: Η Ελλάδα μονοπωλεί το ενδιαφέρον της Merkel εδώ και μήνες – Ώρα να στραφεί σε άλλα ζητήματα
Μετά την έγκριση του νέου προγράμματος διάσωσης της Ελλάδας, η καγκελάριος πρέπει να επικεντρωθεί σε άλλα πιεστικά ζητήματα, εκτιμά η γερμανική εφημερίδα
Τη θέση ότι η «μικροσκοπική» Ελλάδα μονοπωλεί το ενδιαφέρον, την ενέργεια και τον χρόνο της Angela Merkel, Καγκελαρίου της Γερμανίας, εδώ και μήνες, διατυπώνει σε σημερινό δημοσίευμά της, η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt.
Παράλληλα, στο ίδιο δημοσίευμα, η εφημερίδα υποστηρίζει πως μετά την έγκριση του νέου προγράμματος για την Ελλάδα από την Bundestag, την Τετάρτη 18 Αυγούστου, η γερμανίδα Καγκελάριος θα πρέπει να στραφεί στα υπόλοιπα πιεστικά ζητήματα.
Ειδικότερα, επισημαίνει πως εδώ και επτά μήνες η Merkel ασχολείται σχεδόν αποκλειστικά με το ελληνικό ζήτημα, ενώ έχει παραμελήσει σημαντικά θέματα, όπως είναι η ουκρανική κρίση, οι τεταμένες σχέσεις με τη Ρωσία και η κρίση που αντιμετωπίζει η Ευρώπη με τους πρόσφυγες.
Η Handelsblatt αναμένει ότι η Bundestag θα δώσει το πράσινο φως στη συμφωνία, ενώ υποστηρίζει πως παρά τις όποιες διαρροές από την κυβέρνηση, η Καγκελάριος δεν θα αντιμετωπίσει κάποιο επιτακτικό πρόβλημα.
Θα έχει έτσι, επιτέλους, τον χρόνο να επικεντρωθεί απρόσκοπτα σε άλλα ακανθώδη ζητήματα, όπως άλλωστε και οι υπόλοιποι ευρωπαίοι ηγέτες, που είδαν τον χρόνο τους να χάνεται σε συζητήσεις και συναντήσεις για την ελληνική κρίση χρέους.
Στη συνέχεια, το δημοσίευμα σχολιάζει το γεγονός ότι η Angela Merkel αναγκάστηκε να δαπανήσει μέρος του πολιτικού της κεφαλαίου για να πείσει τους γερμανούς βουλευτές να… σώσουν την Ελλάδα.
Το ενδιαφέρον στοιχείο είναι πως, παρότι μεγάλη μερίδα της γερμανικής κυβέρνησης δεν στηρίζει το νέο πρόγραμμα για την Ελλάδα ή/και δεν εμπιστεύεται την ελληνική κυβέρνηση, εντούτοις συνεχίζουν να στηρίζουν την γερμανίδα Καγκελάριο υπερψηφίζοντας τη συμφωνία.
Ωστόσο, αν η Merkel αποφασίσει να κατεβεί εκ νέου στις εκλογές του 2017 θα πρέπει σύντομα να αποδείξει την αξία της, καθώς ο μύθος και η φήμη της φαίνεται να έχουν υποστεί πλήγμα στη Γερμανία, λόγω της Ελλάδας.
Η Handelsblatt καταλήγει πως από τον Οκτώβριο και έπειτα, ήτοι μετά την πρώτη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος, η Καγκελάριος θα μπορεί και θα πρέπει να σταματήσει να ασχολείται αποκλειστικά με το ελληνικό ζήτημα και να στραφεί στις υπόλοιπες δοκιμασίες που βρίσκονται μπροστά της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης