Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Η αντιπολίτευση δεν θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Τσίπρα – Αλλά θέλει εκλογές;

Reuters: Η αντιπολίτευση δεν θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Τσίπρα – Αλλά θέλει εκλογές;
Ο Τσίπρας παραμένει δημοφιλής, σύμφωνα με δημοσκοπήσεις
Το ΠΑΣΟΚ συντάσσεται με την αξιωματική αντιπολίτευση και δηλώνει ότι δεν θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, γράφει το Reuters.
O Τσίπρας βασίστηκε στις ψήφους της αντιπολίτευσης, συμπεριλαμβανομένου και του ΠΑΣΟΚ για να πάρει την απαραίτητη πλειοψηφία, έτσι ώστε να εγκριθεί το τρίτο από το 2010 χρηματοδοτικό πρόγραμμα για την Ελλάδα, ύψους 86 δισ. ευρώ.
Από την άλλη, ο πρωθυπουργός δέχτηκε το μεγαλύτερο πλήγμα από διαφωνούντες βουλευτές του κόμματός του, γεγονός που τον κάνει να σκέφτεται να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης, που αν δεν τη λάβει θα ακολουθήσουν εκλογές.
Το ΠΑΣΟΚ ξεκαθάρισε, ωστόσο, ότι παρά το γεγονός πως στήριξε τη συμφωνία για να μην οδηγηθεί η Ελλάδα σε οικονομική καταστροφή, δεν θα κάνει το ίδιο και σε περίπτωση που η κυβέρνηση ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης.
Κατηγόρησε επίσης τη συγκυβέρνηση για το γεγονός ότι η Ελλάδα αναγκάστηκε να δεχτεί ένα τρίτο πρόγραμμα με σκληρή λιτότητα και μεταρρυθμίσεις που ζήτησαν η ευρωζώνη και το ΔΝΤ.
«Η κυβέρνηση υπέγραψε το τρίτο και χειρότερο πρόγραμμα, όλες οι αρνητικές συνέπειες για τη χώρα και τους πολίτες της θα έχουν τις υπογραφές του Τσίπρα και του Καμμένου» αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση του κόμματος. «Δεν έχουμε εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου και φυσικά δεν θα δώσουμε θετική ψήφο» καταλήγει το ΠΑΣΟΚ.
Το ΠΑΣΟΚ κάποτε κυρίαρχο κόμμα στην Ελλάδα, πλέον έχει 13 από τους 300 βουλευτές, αλλά ο Τσίπρας μπορεί να χρειαστεί όλη την υποστήριξη που μπορεί να έχει. Η ανακοίνωση δεν λέει αν  το ΠΑΣΟΚ θα δώσει αρνητική ψήφο σ την κυβέρνηση ή, απλά θα απέχει.
Την Παρασκευή η στήριξη της κυβέρνησης από τα κόμματα του συνασπισμού έπεσε κάτω από τους 120 βουλευτές, που είναι ο ελάχιστος αριθμός για να επιβιώσει σε μία ψήφο εμπιστοσύνης, αν κάποιοι προτιμήσουν την αποχή.
Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η ΝΔ, ανακοίνωσε επίσης ότι δεν θα στηρίξει την κυβέρνηση, που ήρθε στην εξουσία με ένα πρόγραμμα που ο Τσίπρας δεν κατάφερε να εφαρμόσει.
Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν, πάντως, ότι ο Τσίπρας παραμένει δημοφιλής παρά το γεγονός ότι έκλεισαν οι τράπεζες, επιβλήθηκαν capital controls και η χώρα βρέθηκε στα πρόθυρα της κατάρρευσης.
Γι αυτό, λοιπόν, αποτελεί ερωτηματικό αν τα κόμματα της αντιπολίτευσης θέλουν πραγματικά εκλογές.
Ένας κυβερνητικός αξιωματούχος έλεγε την Κυριακή ότι μόλις η Ελλάδα διασφαλίσει τη χρηματοδότηση θα επικεντρωθεί αποκλειστικά στις τεχνικές λεπτομέρειες.
Προσθέτοντας ότι ο Τσίπρας θα κάνει ραντεβού με κυβερνητικά στελέχη μετά τις 20 Αυγούστου, μέρα πληρωμής της ΕΚΤ, προκειμένου να καθοριστούν οι επόμενες κινήσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης