Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συρία: Σε 82 ανέχρεται ο αριθμός των νεκρών από τις επιδρομές της συριακής πολεμικής αεροπορίας

Συρία: Σε 82 ανέχρεται ο αριθμός των νεκρών από τις επιδρομές της συριακής πολεμικής αεροπορίας
Η επίθεση έγινε στην περιοχή Douma
Τους 82 έφτασαν οι νεκροί, κυρίως άμαχοι,  που σκοτώθηκαν σήμερα στις αεροπορικές επιδρομές που εξαπέλυσε η πολεμική αεροπορία της Συρίας εναντίον μιας αγοράς βορειανατολικά της Δαμασκού.
Αυτό έκαναν γνωστό μέλη των ομάδων διάσωσης στην περιοχή που βρίσκεται υπό τον έλεγχο των ανταρτών, κάτι που επιβεβαίωσε και η μη κυβερνητική οργάνωση Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Κατά την επίθεση στην Douma, που βρίσκεται 15 χιλιόμετρα  από τη Δαμασκό, τουλάχιστον 200 άτομα τραυματίστηκαν.
Όπως δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο διευθυντής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (OSDH), Rami Abdel Rahman, «το καθεστώς βομβάρδισε έξι φορές μία πολυσύχναστη αγορά στο κέντρο της Douma και τέσσερις φορές τα περίχωρα.
Τουλάχιστον 82 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 250 τραυματίστηκαν», ενώ μετά πρώτο βομβαρδισμό «κόσμος συγκεντρώθηκε στο σημείο και τότε ακολούθησαν επιπλέον πλήγματα».
Κατά τον ίδιο, η πλειονότητα των θυμάτων είναι άμαχοι.
Στο μεταξύ, μια πηγή των συριακών ενόπλων δυνάμεων επιβεβαίωσε ότι η πολεμική αεροπορία διεξήγαγε αεροπορικούς βομβαρδισμούς στην  Douma και στη γειτονική Χαράστα, στοχοθετώντας το αρχηγείο της οργάνωσης Στρατός του Ισλάμ.
Μάλιστα, σε βίντεο που έδωσαν στη δημοσιότητα ακτιβιστές, απεικονίζονται δεκάδες πτώματα στο έδαφος, ενώ σε άλλο βίντεο φαίνονται τα μέλη των ομάδων διάσωσης που μεταφέρουν σορούς σε ένα δρόμο, όπου υπάρχουν διασκορπισμένα τρόφιμα και συντρίμμια.
Σύμφωνα με όσα ανέφερε αξιωματούχος της Συριακής Πολιτικής Προστασίας σε επικοινωνία που είχε με το πρακτορείο Reuters,  τα δύο βίντεο καταγράφθηκαν σήμερα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης