Τελευταία Νέα
Διεθνή

Υπόνοιες ότι το Ισλαμικό Κράτος έκανε χρήση χημικών όπλων - Πληροφορίες αναφέρουν για αέριο μουστάρδας

Υπόνοιες ότι το Ισλαμικό Κράτος έκανε χρήση χημικών όπλων - Πληροφορίες αναφέρουν για αέριο μουστάρδας
Αναπνευστικά προβλήματα παρουσίασαν 60 Κούρδοι μαχητές μετά από πρόσφατη επίθεση που δέχτηκαν
Σύμφωνα με εκπρόσωπο του Λευκού Οίκου οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους χρησιμοποίησαν χημικά όπλα σε μάχη με τους Κούρδους.
Το Bloomberg που δημοσιεύει τη συγκεκριμένη είδηση επικαλείται και πληροφορίες από το γερμανικό υπουργείο Άμυνας, που εκπαιδεύει κουρδικές δυνάμεις στην περιοχή και ανέφερε ότι τουλάχιστον 60 Κούρδοι μαχητές υπέφεραν από αναπνευστικά προβλήματα μετά από επίθεση που δέχτηκαν στο βόρειο Ιράκ.
Και αυτό είναι μία ένδειξη ότι ίσως να έγινε χρήση χημικών όπλων.
Η WSJ ανέφερε επίσης ότι οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους ενδέχεται να χρησιμοποιούν αέριο μουστάρδας εναντίον των Κούρδων.
«Είμαστε ενήμεροι για τις αναφορές και ψάχνουμε για περισσότερες λεπτομέρειες» υποστήριξε ο Alistair Baskey εκπρόσωπος τύπου του εθνικού συμβουλίου ασφάλειας του Obama.
«Οποιαδήποτε χρήση χημικών ή, βιολογικών όπλων είναι εντελώς αντίθετη με τα διεθνή στάνταρντ» πρόσθεσε.
Σε περίπτωση που επιβεβαιωθεί ότι το Ισλαμικό Κράτος χρησιμοποιεί χημικά, αυτό θα συνιστά μία κλιμάκωση στη διεκδίκηση και τη διατήρηση εδαφών στη Συρία και το Ιράκ.
Οι αποθήκες με τα χημικά όπλα του Bashar Assad στη Συρία υποτίθεται ότι καταστράφηκαν μετά από μία συμφωνία με τη Ρωσία και τις ΗΠΑ, ενώ και ο Οργανισμός για την Απαγόρευση Χημικών Όπλων ανέφερε ότι το 2014 είχε καταστραφεί το 98% όσων είχε η Συρία.
Οι ΗΠΑ έχουν ξεκινήσει μία βομβιστική εκστρατεία ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος εδώ και έναν χρόνο από τότε που αποκεφαλίστηκαν Αμερικάνοι όμηροι.
Τα αμερικάνικα μαχητικά έπληξαν θέσεις του Ισλαμικού Κράτους αυτή την εβδομάδα έχοντας ορμητήριο τη βάση του Incirlik στην Τουρκία.
Η Τουρκία συμφώνησε τον Ιούλιο να παραχωρήσει τη βάση στο σχεδιασμό που έκαναν οι δύο σύμμαχοι του ΝΑΤΟ για την αντιμετώπιση του Ισλαμικού Κράτους.
Το συγκεκριμένο θέμα έχει εγείρει έναν νέο κύκλο αντιπαραθέσεων στις ΗΠΑ, όπου ασκείται κριτική στον Οbama και στέλεχος για την προεδρία των Ρεπουμπλικάνων είπε ότι θα έστελνε Αμερικάνους στρατιώτες στο Ιράκ και τη Συρία για να πολεμήσουν κόντρα στο Ισλαμικό Κράτος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης