Τελευταία Νέα
Διεθνή

Humanite: Η ελληνική ακτοφυλακή παραλίγο να βυθίσει μία βάρκα με μετανάστες

Humanite: Η ελληνική ακτοφυλακή παραλίγο να βυθίσει μία βάρκα με μετανάστες
Διαψεύδει η ελληνική πλευρά που υποστηρίζει ότι τα σκάφη τα βυθίζουν μόνοι τους οι μετανάστες για να τους διασώσει το Λιμενικό
Tην αποκάλυψη ότι η ελληνική ακτοφυλακή λίγο έλειψε να βυθίσει μία βάρκα με καμιά 50αριά μετανάστες κάνει η Humanite, επικαλούμενη ένα ερασιτεχνικό βίντεο από Τούρκους ψαράδες.
Οι ψαράδες που ισχυρίζονται ότι αυτοί διέσωσαν τελικά τους μετανάστες, τράβηξαν το βίντεο με κινητό, το οποίο δείχνει το υποτιθέμενο ελληνικό σκάφος να τρυπάει με κοντάρι τη βάρκα των μεταναστών.
Τελικά περισυλλέγησαν από τους ψαράδες και σκάφη της τούρκικης ακτοφυλακής, που κατέφθασαν στη συνέχεια.
Συνολικά ήταν 35 πρόσφυγες από τη Συρία και 12 από το Ιράκ.
Η πληροφορία παρά το γεγονός ότι δεν επιβεβαιώνεται για την ώρα, συνδέεται με μεμονωμένες μαρτυρίες από τον απεσταλμένο μας στην Ελλάδα, που επισήμανε τη ρυμούλκηση που γίνεται σε αρκετές περιπτώσεις στα τούρκικα χωρικά ύδατα.
Σύμφωνα με τους Τούρκους ψαράδες, το ελληνικό σκάφος ήταν επίσης στα τούρκικα ύδατα προσπαθώντας να εμποδίσει τους μετανάστες να μπουν στην Ελλάδα.
Ο επικεφαλής του Λιμενικού Σώματος της περιοχής Κώστας Ταλάνης μίλησε στην Humanite ξεκαθαρίζοντας την κατάσταση.
«Αν εντοπίσουμε μία βάρκα μεταναστών στην Τουρκία τους ζητάμε να σταματήσουν και ειδοποιούμε τις τοπικές αρχές.
Αν είναι στη δική μας πλευρά, τις περισσότερες πλευρές όταν μας βλέπουν να πλησιάζουμε, βυθίζουν τις βάρκες τους για να πάμε σε επιχείρηση διάσωσης».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης