Τελευταία Νέα
Διεθνή

Business Insider: Ύστερα από έξι μήνες πολιτικών αναταραχών, η Ελλάδα ενέκρινε το πρόγραμμα διάσωσης

Business Insider: Ύστερα από έξι μήνες πολιτικών αναταραχών, η Ελλάδα ενέκρινε το πρόγραμμα διάσωσης
Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας υπεραμύνθηκε της συμφωνίας, έχοντας περάσει έξι μήνες προσπαθώντας να αποφύγει μία και αρκετά χρόνια προηγουμένως, επιχειρηματολογώντας εναντίον άλλων, παρόμοιων, συμφωνιών
Στην έγκριση της συμφωνίας για το πρόγραμμα διάσωσης, ύστερα από την ολονύχτια συζήτηση στο ελληνικό κοινοβούλιο, αναφέρεται άρθρο του Business Insider, στο οποίο τονίζεται ότι πλέον μπαίνει τέλος σε τουλάχιστον οκτώ μήνες πολιτικών αναταραχών στην ελληνική πλευρά.
Μάλιστα, όπως χαρακτηριστικά σημειώνεται, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας υπεραμύνθηκε της συμφωνίας, έχοντας περάσει έξι μήνες προσπαθώντας να αποφύγει μία και αρκετά χρόνια προηγουμένως, επιχειρηματολογώντας εναντίον άλλων, παρόμοιων, συμφωνιών.
Η συμφωνία αυτή σημαίνει ότι η Ελλάδα έχει συμφωνήσει σε αξιοσημείωτα περαιτέρω μέτρα λιτότητας, όπως και σε οδυνηρές οικονομικές μεταρρυθμίσεις.
Αυτό που απομένει να δει κανείς, είναι αν το κυβερνών κόμμα, ο ΣΥΡΙΖΑ, μπορεί να επιβιώσει στη διακυβέρνηση της χώρας φέρνοντας εις πέρας τέτοιου είδους μέτρα.
Το μεγαλύτερο μέρος των ψήφων που ήταν αντίθετες στη συμφωνία, προέρχονταν από το ίδιο το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα.
Πλέον, η συμφωνία θα συζητηθεί αργότερα σήμερα, Παρασκευή, στο Eurogroup, κατά τη διάρκεια του οποίου μπορεί να υπάρξουν προσκόμματα, καθώς ήδη η φινλανδική κυβέρνηση έχει εκφράσει παράπονα για τη συμφωνία και έχει αφήσει να εννοηθεί ότι μπορεί να μην την υπογράψει.
Αν και αυτό δεν αναμένεται να εκτροχιάσει εντελώς τη συμφωνία, θα αποδυνάμωνε την πολιτική ενότητα της Ευρώπης έτι περαιτέρω, αν χώρες της ζώνης του ευρώ αρχίσουν να απορρίπτουν παρόμοιες συμφωνίες.

Μεταφραστική επιμέλεια: Ελένη Κάτσουρα
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης