Τελευταία Νέα
Διεθνή

El Pais: Η έγκριση του τρίτου προγράμματος διάσωσης επισπεύδει τη διάλυση του ΣΥΡΙΖΑ

El Pais: Η έγκριση του τρίτου προγράμματος διάσωσης επισπεύδει τη διάλυση του ΣΥΡΙΖΑ
Πιθανή η προκήρυξη πρόωρων εκλογών τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο, αν η ελληνική κυβέρνηση χάσει την πλειοψηφία στη Βουλή
Στο αυξημένο ενδεχόμενο διάσπασης του ΣΥΡΙΖΑ, μετά την ψήφιση του προγράμματος διάσωσης από το ελληνικό κοινοβούλιο, αναφέρεται η ισπανική εφημερίδα «El Pais».
Όπως χαρακτηριστικά σημειώνεται, η έγκριση της συμφωνίας για το τρίτο πρόγραμμα διάσωσης απειλεί με επίσπευση της διάλυσης του ΣΥΡΙΖΑ, που ήδη είχε χάσει την απόλυτη κοινοβουλευτική πλειοψηφία στις δύο προηγούμενες ψηφοφορίες.
Η πρόταση της αριστερής πτέρυγας του κόμματος να δημιουργήσει ένα κίνημα ενάντια στη διάσωση και η έντονη συζήτηση στο Κοινοβούλιο, με σκληρές τοποθετήσεις επί προσωπικού, δημιούργησαν ένα πανδαιμόνιο.
Στο άρθρο σημειώνεται ότι η διαφορά αυτού του προγράμματος διάσωσης έναντι των προηγούμενων δύο, είναι ότι προέρχεται από ένα κόμμα που έκανε εκστρατεία εναντίον της λιτότητας και των προσαρμογών και το οποίο, ύστερα από έξι μήνες στην διακυβέρνηση της χώρας, αναγκάστηκε να εγκαταλείψει πρακτικά όλες τις προεκλογικές του δεσμεύσεις, συμπεριλαμβανομένων των «κόκκινων γραμμών» που είχε θέσει για τις ιδιωτικοποιήσεις, τις συντάξεις και τους φόρους.
Πέραν όμως της επίσπευσης της ρήξης στον ΣΥΡΙΖΑ, η έγκριση της συμφωνίας μπορεί να επισπεύσει την προκήρυξη πρόωρων εκλογών, οι οποίες θα μπορούσαν να λάβουν χώρα τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο.

Μεταφραστική επιμέλεια: Ελένη Κάτσουρα
www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης