Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Ταχεία αύξηση στις τιμές κατοικιών τον Ιούλιο, καθώς ενισχύεται η ζήτηση εν μέσω έλλειψης ακινήτων προς πώληση

Βρετανία: Ταχεία αύξηση στις τιμές κατοικιών τον Ιούλιο, καθώς ενισχύεται η ζήτηση εν μέσω έλλειψης ακινήτων προς πώληση
Σε ιστορικό χαμηλό ο αριθμός των προς πώληση κατοικιών
Με ταχύ ρυθμό αυξήθηκαν οι τιμές κατοικιών στη Βρετανία τον Ιούλιο, καθώς η ζήτηση από τους αγοραστές ενισχύθηκε, αν και ο αριθμός των προς πώληση κατοικιών υποχώρησε σε ιστορικό χαμηλό, σύμφωνα με μηνιαία έρευνα του Royal Institution of Chartered Surveyors.
Ο αριθμός των κατοικιών προς πώληση υποχωρεί για έξι συνεχείς μήνες, ενώ ο αριθμός των επίδοξων αγοραστών αυξάνεται για τέσσερις μήνες.
Το Institution of Chartered Surveyors προειδοποιεί ότι είναι πιθανόν να σημειωθούν αξιοσημείωτες αυξήσεις στις τιμές τους επόμενους 12 μήνες, με τα ενοίκια να ακολουθούν την ανιούσα και μάλιστα κάνει λόγο για «φαύλο κύκλο».
Σύμφωνα με τον Simon Rubinsohn, επικεφαλής οικονομολόγο της Rics, το γεγονός ότι οι τιμές αυξάνονται ενώ οι πωλήσεις παρέμεναν σχετικά σταθερές, υπογραμμίζει τα προβλήματα στην αγορά κατοικιών.
«Περισσότερο ανησυχητική παραμένει η υποψία ότι η ανισορροπία μεταξύ της προσφοράς και της ζήτησης θα οδηγήσει σε ακόμη ισχυρότερη αύξηση των τιμών κατά τους επόμενους 12 μήνες», σημειώνει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης