Τελευταία Νέα
Διεθνή

Guardian: Στη Βουλή της Ελλάδας η συμφωνία, ενώ η στήριξη της Γερμανίας είναι αμφίβολη

Guardian: Στη Βουλή της Ελλάδας η συμφωνία, ενώ η στήριξη της Γερμανίας είναι αμφίβολη
Δύσκολα θα οριστικοποιηθεί η συμφωνία έως και τις 20 Αυγούστου, εκτιμά η βρετανική εφημερίδα 
Ο έλληνας πρωθυπουργός φέρνει τη συμφωνία στην ελληνική Βουλή, ζητώντας τη στήριξη των βουλευτών, την ίδια ώρα που η στάση της γερμανικής κυβέρνησης παραμένει αμφίβολη, αναφέρει σε δημοσίευμά της η βρετανική Guardian.
Ειδικότερα, επισημαίνει πως η Βουλή συγκαλείται έκτακτα με στόχο να δοθεί το πράσινο φως στη συμφωνία με τους Θεσμούς, η οποία όμως δεν είναι σίγουρο ότι έχει την πλήρη στήριξη όλων των κρατών της ζώνης του ευρώ.
Η συμφωνία των 86 περίπου δισ. ευρώ έχει ως στόχο να σώσει την Ελλάδα από τη χρεοκοπία και να διασφαλίσει την παραμονή της χώρας στο ευρώ.
Ωστόσο, επισημαίνει η Guardian, ενώ η αρχική αντίδραση από τις Βρυξέλλες και την Ευρώπη ήταν θετική, πληροφορίες διαρρέουν ότι η συμφωνία ενδέχεται να αντιμετωπίσει εμπόδια, κυρίως από τη Γερμανία.
Αναλυτικότερα, το υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας φαίνεται να εκφράζει προβληματισμούς σχετικά με τη συμφωνία και να προκρίνει στη θέση της ένα νέο δάνειο – «γέφυρα», ενώ η γερμανίδα Καγκελάριος φέρεται να ανησυχεί για την πιθανή πολιτική αναταραχή στη χώρα.
Παράλληλα, ευρωπαϊκές πηγές τονίζουν πως αν και η τεχνική συμφωνία επιτεύχθηκε, η πολιτική συμφωνία δεν θεωρείται ακόμα δεδομένη, ενώ ακόμα πιο απίθανο θεωρείται το ενδεχόμενο να οριστικοποιηθεί έως τις 20 Αυγούστου.
Την ίδια ώρα, ο Αλέξης Τσίπρας καλείται να αντιμετωπίσει την εσωκομματική κόντρα, καθώς για να επιτευχθεί η συμφωνία έπρεπε να κάνει στροφή 180 μοιρών από όσα προεκλογικά είχε δεσμευτεί.
Ωστόσο, καταλήγει το δημοσίευμα, η έγκριση της συμφωνίας από την ελληνική Βουλή θεωρείται δεδομένη, καθώς αναμένεται να υπερψηφιστεί με τις ψήφους της αντιπολίτευσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης