Τελευταία Νέα
Διεθνή

Washington Post: Η Ελλάδα αποδέχθηκε νέους σκληρούς όρους και σπεύδει να τους περάσει από το Κοινοβούλιο

Washington Post: Η Ελλάδα αποδέχθηκε νέους σκληρούς όρους και σπεύδει να τους περάσει από το Κοινοβούλιο
Ο έλληνας πρωθυπουργός σπεύδει προς επικύρωση της συμφωνίας στο ελληνικό κοινοβούλιο, παρά τις αυξανόμενες αντιρρήσεις στο κυβερνών κόμμα
Στους σκληρούς όρους του νέου προγράμματος διάσωσης, που αναγκάστηκε να αποδεχθεί η Ελλάδα, αναφέρεται δημοσίευμα της αμερικανικής εφημερίδας «Washington Post» και επισημαίνει ότι ο πρωθυπουργός σπεύδει προς επικύρωσή τους στο ελληνικό κοινοβούλιο, παρά τις αυξανόμενες αντιρρήσεις στο κυβερνών κόμμα.
Στο άρθρο επισημαίνεται ότι ο έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, επιδίωξε την επιτάχυνση των συνομιλιών και την έγκριση της συμφωνίας αυτή την εβδομάδα, καθώς υπήρχε ο κίνδυνος η χώρα την επόμενη εβδομάδα να βρεθεί αντιμέτωπη με τη στάση πληρωμών, καθώς στις 20 Αυγούστου πρέπει να πληρώσει ποσό περί τα 3,4 δισ. ευρώ στην ΕΚΤ.
Παράλληλα, σημειώνει ότι ο Αλέξης Τσίπρας αναγκάστηκε να αποδεχθεί αυτά στα οποία αντιτασσόταν πριν από λίγους μήνες, όπως κάποιες αποκρατικοποιήσεις, αλλά και βαθιές περικοπές στις συντάξεις και τις στρατιωτικές δαπάνες, αν και σημειώνει ότι η κυβέρνηση επισημαίνει τις συναινέσεις – κλειδιά που απέσπασε από τους πιστωτές, όπως μεγαλύτερο έλεγχο σχετικά με την εργασιακή μεταρρύθμιση, αλλά και ηπιότερους δημοσιονομικούς στόχους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης