Τελευταία Νέα
Διεθνή

Le Monde: Θα πάει σε εκλογές ο Τσίπρας αν ψηφίσουν τη συμφωνία λιγότεροι από 120 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Le Monde: Θα πάει σε εκλογές ο Τσίπρας αν ψηφίσουν τη συμφωνία λιγότεροι από 120 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ
Στη Γερμανία, όσο και στη Φινλανδία δεν κρύβουν την απροθυμία τους να υπογράψουν τη συμφωνία τόσο γρήγορα
Με τη νέα συμφωνία που υποχρεώνει την ελληνική Βουλή να συνεδριάσει την Πέμπτη 13 Αυγούστου για να ψηφίσει το μνημόνιο και τα προαπαιτούμενα μέτρα ασχολείται η Le Monde.
Η γαλλική εφημερίδα αναφέρεται και στο Eurogroup της Παρασκευής, που θα κληθεί να επικυρώσει τη συμφωνία, όπως και τα ευρωπαϊκά κοινοβούλια, ειδικά της Γερμανίας, της Φινλανδίας και της Ολλανδίας.
Η Le Monde στέκεται σε αυτά, διότι η Γερμανία και η Φινλανδία δεν κρύβουν την απροθυμία τους να υπογράψουν τόσο γρήγορα τη συμφωνία, που μπορεί να αποφέρει άμεσα 25 δις. ευρώ, εκ των οποίων 10 δις. ευρώ θα δοθούν για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.
Στο Βερολίνο προτιμούν την πληρότητα από την ταχύτητα και γι’ αυτό ήθελαν ένα νέο δάνειο γέφυρα, όπως το πρόσφατο των 7 δις. ευρώ, έτσι ώστε σε περίπτωση καθυστέρησης της διαδικασίας να μπορεί η Ελλάδα να πληρώσει την ΕΚΤ στις 20 Αυγούστου.
Από την άλλη, ο ελληνικός τύπος αναρωτιέται αν ο Τσίπρας θα επιδιώξει τις πρόωρες εκλογές προκειμένου να εδραιώσει την κοινοβουλευτική του ισχύ.
Η Αριστερή Πλατφόρμα είναι κάθετα αντίθετη στην υπογραφή μίας τρίτης συμφωνίας.
Και αν στην ψηφοφορία της Πέμπτης λιγότεροι από 120 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στηρίξουν τη συμφωνία, τότε ο Αλέξης Τσίπρας δεν θα έχει άλλη επιλογή από τις εκλογές, αφού θα είναι αδύνατον να υιοθετεί νόμους με τη στήριξη της αντιπολίτευσης.
Ένα ξεκαθάρισμα θα είναι απαραίτητο.
Όπως είχε δηλώσει, άλλωστε, ο πρωθυπουργός στα τέλη Ιουλίου σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Στο Κόκκινο «είμαι ο τελευταίος που θα ήθελε εκλογές, αλλά αν δεν έχω την κοινοβουλευτική πλειοψηφία, δεν θα μπορέσω να τις αποφύγω».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης