Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Οι τουρκικές αρχές διέσωσαν 330 μετανάστες που δεν μπόρεσαν να φτάσουν στην Ελλάδα

Reuters: Οι τουρκικές αρχές διέσωσαν 330 μετανάστες που δεν μπόρεσαν να φτάσουν στην Ελλάδα
Κάποιοι από τους πρόσφυγες είπαν ότι διατάχθηκαν από την ελληνική ακτοφυλακή να αδειάσουν τα καύσιμα στη θάλασσα – Το αρνείται η ελληνική πλευρά
Η τουρκική ακτοφυλακή διέσωσε 330 πρόσφυγες από τη Συρία, ανάμεσά τους παιδιά, νεογέννητα και έγκυες γυναίκες, που επέβαιναν σε οκτώ μικρά σκάφη, αναφέρει ρεπορτάζ του Reuters, αλλά η είδηση είναι αλλού.
Συγκεκριμένα στο ότι αρκετοί από τους πρόσφυγες ισχυρίστηκαν ότι η ελληνική ακτοφυλακή τους υποχρέωσε να αδειάσουν τα καύσιμά τους και να προσαράξουν.
«Μας έχουν πει ότι η Ευρώπη θα μας καλωσορίσει, αλλά μας κλείνει την πόρτα στα μούτρα» ανέφερε χαρακτηριστικά ένας από τους πρόσφυγες.
Ο εκπρόσωπος τύπου της ελληνικής ακτοφυλακής Νικόλαος Λαγκαδιανός αρνήθηκε, πάντως, κατηγορηματικά ότι συνέβη κάτι τέτοιο.
Μίλησε για ένα περιστατικό που συνέβη στο Bodrum της Τουρκίας, αρκετά νοτιότερα και στο οποίο δεν αναμείχθηκαν οι ελληνικές αρχές.
Η Ελλάδα βιώνει μία μεγάλη κρίση με την αύξηση των προσφυγικών ροών αναφέρει το Reuters, επικαλούμενο τα στοιχεία της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες που αναφέρει ότι 124.000 έφτασαν φέτος στη χώρα μας από τη θάλασσα.
Οι περισσότεροι ταξιδεύουν στα νησιά του Αιγαίου από την Τουρκία, όπου έχουν καταλύσει 1,8 εκ. πρόσφυγες από τη Συρία.
Ένας αξιωματικός της τούρκικης ακτοφυλακής στο Τσεσμέ ανέφερε ότι μόνο την περασμένη εβδομάδα διασώθηκαν 700 άτομα.
Οι περισσότεροι είναι πρόσφυγες από τη Συρία, αλλά και από το Αφγανιστάν, το Ιράν και το Ιράκ και καθώς προσπαθούν να γλιτώσουν από την κλιμακούμενη βία επιβιβάζονται σε βάρκες που ελέγχουν Τούρκοι λαθρέμποροι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης