Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τα 10 ακριβότερα deals του Warrant Buffett – Η προτίμηση στις «made in USA» εταιρείες

tags :
Τα 10 ακριβότερα deals του Warrant Buffett – Η προτίμηση στις «made in USA» εταιρείες
Η εξαγορά της Precision Castparts, ύψους 35,81 δισ. δολαρίων, κατατάσσεται στη πρώτη θέση
Τα 10 μεγαλύτερα deals της επενδυτικής εταιρείας του Warrant Buffett παρουσιάζει το MarketWatch, με αφορμή την εξαγορά της Precision Castparts από την Berkshire Hathaway.
Βάσει των στοιχείων προκύπτει ότι ο μεγαλο-επενδυτής τρέφει μία ιδιαίτερη προτίμηση στις αμερικανικές εταιρείες, καθώς τα εννέα από τα δέκα μεγαλύτερα deals είναι «made in America».
Η εξαγορά της Precision Castparts, ύψους 35,81 δισ. δολαρίων, κατατάσσεται στη πρώτη θέση, ενώ το deal με την Burlington Northern Santa Fe Corp τον Νοέμβριο του 2009, αξίας 35,94 δισ. δολαρίων, συνιστά τη δεύτερη ακριβότερη επενδυτική επιλογή του Buffett.
Στην τρίτη θέση έπεται η συμφωνία για την εξαγορά της - επίσης αμερικανικής - Heinz, με το αντίτιμο να εκτινάσσεται στα 27,5 δισ. δολάρια.
Στην τέταρτη θέση ακολουθεί η συμφωνία με την General Re Corp. (16,15 δισ. δολάρια) και στην πέμπτη με την ΙΒΜ (10,7 δισ. δολάρια).
Την πρώτη δεκάδα συμπληρώνουν οι εταιρείες Lubrizol, NV Energy, PacifiCorp, AtlaLink Holdings και MidAmerican Energy Holdings.


Tα 10 ακριβότερα deal


Embedded image permalink


Το deal με την Precision
Την μεγαλύτερη συμφωνία στην ιστορία της ανακοίνωσε η επενδυτική Berkshire Hathaway, του Warren Buffett, η οποία εξαγόρασε την Precision Castparts προς 32 δισ. δολάρια.
Ειδικότερα, προσέφερε 235 δολάρια για κάθε μετοχή της εταιρείας, η οποία κατασκευάζει εξαρτήματα για αεροσκάφη, τιμή με premium 21,2% έναντι του κλεισίματος της μετοχής την Παρασκευή (193,88 δολ.).
Λαμβάνοντας υπόψη και το χρέος της Precision Castparts, το ύψος της συμφωνίας ανέρχεται σε 35,81 δισ. δολάρια.
Η συμφωνία είναι η μεγαλύτερη για την Berkshire μετά την εξαγορά της σιδηροδρομικής εταιρίας Burlington Northern Santa Fe έναντι 26,5 δισ. δολαρίων το 2010.
«Αυτό μας βγάζει από την αγορά» για μια πολύ μεγάλη συμφωνία τους επόμενους περίπου 12 μήνες, δήλωσε ο Buffett στο αμερικανικό δίκτυο CNBC, «αλλά θα αγοράσουμε κάποια μικρότερα πράγματα το επόμενο εξάμηνο».
Παράλληλα, πρόσθεσε πως «όταν έχεις την ευκαιρία να αγοράσεις μια υπέροχη εταιρία, υπάρχει συνήθως κάποιος λόγος που έχεις αυτή την ευκαιρία και ίσως η βουτιά στο πετρέλαιο και το αέριο να μας βοηθήσει σε αυτή την περίπτωση».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης