Τελευταία Νέα
Διεθνή

Liberation: O Daniel Scioli στον δρόμο για την προεδρία της Αργεντινής

Liberation: O Daniel Scioli στον δρόμο για την προεδρία της Αργεντινής
Ο υποψήφιος που στηρίζεται από την Christina Fernadez πήρε 38% στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών, έναντι 30% του αντιπάλου του Mauricio Macri
Ο Daniel Scioli, o υποψήφιος που υποστηρίζεται από την Christina Fernadez ήταν ο μεγάλος νικητής στις πρώτες εκλογές  για την προεδρία στην Αργεντινή, γράφει η Liberation.
Αλλά ο αντίπαλός του, της δεξιάς, ο Mauricio Macri διατηρεί τις πιθανότητές του προσθέτει η γαλλική εφημερίδα, που στη συνέχει εξηγεί και τη διαδικασία.
Στην Αργεντινή, οι πρώτες εκλογές που αποφασίζουν για τους υποψήφιους της τελικής αναμέτρησης για την προεδρία στις 25 Οκτώβρη, είναι σαν μία μεγάλη δημοσκόπηση.
Όλα τα κόμματα ψηφίζουν την ίδια μέρα και η ψηφοφορία είναι υποχρεωτική για τους ψηφοφόρους.
Την Κυριακή η ψήφος επιβεβαίωσε τις δημοσκοπήσεις που έδιναν μπροστά τον Daniel Scioli από το αριστερό κόμμα των περονιστών της Christina Fernadez.
Μετά την καταμέτρηση του 94% των ψήφων ο Scioli, κυβερνήτης του Μπουένος Αϊρες, είχε πάρει το 38%, έναντι 30% του αντιπάλου του Mauricio Macri.
Ο τελευταίος, δήμαρχος του Μπουένος Αϊρες, εδώ και οκτώ χρόνια, που εγκατέλειψε τη θέση του για να διοργανώσει την προεκλογική του καμπάνια, διατηρεί τις ελπίδες του για να νικήσει στον δεύτερο γύρο.
Το τρίτο κόμμα του Sergio Massa (Ένωση για μία νέα Εναλλακτική) πήρε το 20,5% των ψήφων και σε αυτό απευθύνθηκε ο Macri για να δημιουργήσει ένα μέτωπο αντι – Scioli.
O Scioli, που ήδη θριαμβολογεί καθώς είναι στην pole position περίπου δύο μήνες πριν την τελική αναμέτρηση.
Αλλά και ο Macri είχε γιορτή, καθώς ο στόχος να μη χάσει με πάνω από 10% στον πρώτο γύρο επιτεύχθηκε.
Ο εκλογικός νόμος επιτρέπει σε έναν υποψήφιο που παίρνει το 40% και έχει και 10% διαφορά από τον δεύτερο, να εκλεγεί από τον πρώτο γύρο.
Η πρόεδρος Christina Fernadez έμεινε αυτή την Κυριακή στην οικία της στο D’ Olivos, ένα προάστιο του Buenos Aires, χωρίς να κάνει ούτε ένα tweet, κάτι που άλλες φορές συνηθίζει (στις 29 Ιουλίου είχε γράψει 45 μηνύματα και την 1η Αυγούστου άλλα 27).
Χωρίς αμφιβολία ήθελε ένα πιο άνετο προβάδισμα για τον υποψήφιό της, που ούτως ή, άλλως δεν ήταν αυτός που θα επιθυμούσε.
Σύμφωνα με αυτήν θα μπορούσε να είναι υποψήφιος κάπποιος από τους πιστούς της, όπως για την αντιπροεδρία ο Carlos Zanini.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης