Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κοντά σε χαμηλά πολλών μηνών το πετρέλαιο – Κάτω από τα 50 δολ. το Brent

Κοντά σε χαμηλά πολλών μηνών το πετρέλαιο – Κάτω από τα 50 δολ. το Brent
H τιμή του πετρελαίου Brent διαπραγματεύεται στο -0,14% και τα 49,52 δολ. το βαρέλι και το αμερικανικό αργό στο -0,72% και τα 44,83 δολάρια
Κοντά σε χαμηλά πολλών μηνών διαπραγματευόταν την Πέμπτη το πετρέλαιο, καθώς η πληθώρα προσφοράς επιμένει και λίγα σημάδια υπάρχουν για μείωση της παραγωγής, όπως σημειώνεται σε άρθρο του Reuters.
Το αμερικανικό αργό υποχωρούσε κατά 43 σεντ, στα 44,72 δολάρια, μετά το ενδοσυνεδριακό χαμηλό που κατέγραψε στα 44,55 δολάρια, το χαμηλότερο επίπεδο από τις 20 Μαρτίου.
Τα συμβόλαια για το πετρέλαιο Brent υποχωρούσαν κατά 17 σεντ, στα 49,42 δολάρια το βαρέλι, μετά τη βουτιά στα 49,02 δολ. που κατέγραψαν την Τετάρτη, το χαμηλότερο επίπεδο από τις 30 Ιανουαρίου.
Σύμφωνα με την αναλύτρια της Commerzbank, Carsten Fritsch, «οι τιμές πιθανόν να σταθεροποιηθούν ή να υποχωρήσουν περαιτέρω», προσθέτοντας ότι η πληθώρα προσφοράς θα υπάρχει για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Αναλυτές της Goldman Sachs σε σημείωμά τους αναφέρουν ότι καθώς οι αμερικανοί παραγωγοί πετρελαίου έχουν μειώσει δραματικά τον χρόνο μεταξύ του κεφαλαίου που δεσμεύεται και του πετρελαίου που παράγεται, οι τιμές πρέπει να παραμείνουν χαμηλά για μεγαλύτερο διάστημα, ώστε να επιτραπεί η διαδικασία αναπροσαρμογής να γίνει χωρίς διακοπή.
Σημειώνεται ότι περί τις 14:50, η τιμή του πετρελαίου Brent διαπραγματεύεται στο -0,14% και τα 49,52 δολ. το βαρέλι και το αμερικανικό αργό στο -0,72% και τα 44,83 δολάρια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης