Τελευταία Νέα
Διεθνή

MarketWatch: Σε εβδομαδιαίες απώλειες - ρεκόρ οδεύουν οι ελληνικές τράπεζες – Σε τρεις ημέρες υποχωρούν -64%

MarketWatch: Σε εβδομαδιαίες απώλειες - ρεκόρ οδεύουν οι ελληνικές τράπεζες – Σε τρεις ημέρες υποχωρούν -64%
Το μακροπρόθεσμο σενάριο για την Ελλάδα και τις τράπεζες παραμένει ζοφερό, σύμφωνα με τον R. Perry της Hantec Markets
Στο sell off των τραπεζικών μετοχών που λαμβάνει χώρα στο ελληνικό χρηματιστήριο αναφέρεται δημοσίευμα του MarketWatch, το οποίο τονίζει ότι ο ελληνικό τραπεζικός κλάδος οδεύει προς εβδομαδιαίες απώλειες – ρεκόρ, επισημαίνοντας ότι μόνον τις τρεις ημέρες της επαναλειτουργίας του Χ.Α. σημειώνουν «βουτιά» 64%.
«Οι επενδυτές πρέπει να επανεκτιμήσουν τον κίνδυνο όσον αφορά τις ελληνικές τράπεζες και τον κίνδυνο των θέσεών τους», σημειώνει ο Richard Perry, αναλυτής αγορών της Hantec Markets και συμπληρώνει ότι «προφανώς δεν πρόκειται για ένα ευχάριστο σενάριο και το sell off ήταν αξιοσημείωτο».
«Το μακροπρόθεσμο σενάριο παραμένει αρκετά ζοφερό για την Ελλάδα και τις τράπεζες της χώρας», επισημαίνει ο R. Perry, προσθέτοντας ότι «δεν έχει προκύψει τίποτα αρκετά θετικό (σ.σ. από τις διαπραγματεύσεις για το πρόγραμμα διάσωσης), δεν υπήρξε διαγραφή χρέους και δεν υπήρξε πραγματική μακροπρόθεσμη λύση. Απλώς μετατίθεται για αργότερα η επίλυση της κατάστασης».
Όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα, οι μεγάλοι χαμένοι στην Ελλάδα έως τώρα αυτή την εβδομάδα είναι η Τράπεζα Πειραιώς (-64%), η Alpha Bank (-64%), η Eurobank Ergasias (-59%) και η Εθνική Τράπεζα (-54%).
Οι ελληνικές τράπεζες έχουν επιβιώσει στην κρίση λόγω της έκτακτης ρευστότητας που τους παρέχει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, η οποία χθες, Τετάρτη, αποφάσισε να διατηρήσει αμετάβλητο το όριο του ELA, του έκτακτου μηχανισμού παροχής ρευστότητας στα 90 δισ. ευρώ, κάτι ευρέως αναμενόμενο, καθώς η ελληνική κυβέρνηση δεν είχε αιτηθεί αύξησή του.

Μεταφραστική επιμέλεια: Ελένη Κάτσουρα
www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης