Τελευταία Νέα
Διεθνή

Jazbec (EKT): Εκτός συζήτησης η ελάφρυνση του ελληνικού χρέους - Στην κυριότητα των εθνικών κεντρικών τραπεζών να μείνει το ELA

tags :
Jazbec (EKT): Εκτός συζήτησης η ελάφρυνση του ελληνικού χρέους - Στην κυριότητα των εθνικών κεντρικών τραπεζών να μείνει το ELA
Η ελληνική κρίση ανέδειξε αδυναμίες της Ευρωζώνης

Εκτός συζήτησης έχει τεθεί η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, σύμφωνα με δηλώσεις του Bostjan Jazbec, διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας της Σλοβενίας και μέλους του εκτελεστικού συμβουλίου της ΕΚΤ.
Η ελάφρυνση του ελληνικού χρέους δεν βρίσκεται στο τραπέζι, τόνισε χαρακτηριστικά, σε νέες του δηλώσεις.
Όπως σημείωσε μάλιστα, η ελληνική κρίση ανέδειξε πάγιες αδυναμίες των ευρωπαϊκών θεσμών, ενώ πρόσθεσε πως πλέον η ευθύνη βρίσκεται στα χέρια της ελληνικής κυβέρνησης.
Το ΕLA πρέπει να παραμείνει στην κυριότητα και υπό τον έλεγχο των εθνικών κεντρικών τραπεζών, ανέφερε.
Σχολιάζοντας τη μέχρι στιγμής πορεία του προγράμματος αγοράς κρατικών ομολόγων της ΕΚΤ, ο κεντρικός τραπεζίτης τόνισε πως απαιτείται υπομονή έως ότου η εφαρμογή του QE παράξει αποτελέσματα.
"Δεν βλέπω κανέναν λόγο για συζήτηση εναλλακτικών δράσεων πέρα από το QE", σημείωσε μάλιστα, για να προσθέσει πως η ΕΚΤ θα μπορούσε να παρατείνει την εφαρμογή του QE, εάν δεν βελτιωθεί η εικόνα του πληθωρισμού στην Ευρωζώνη.
"Για την ώρα ο πληθωρισμός κινείται εντός των προβλέψεων της ΕΚΤ", ανέφερε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης