Διεθνή

El Mundo: Ιστορική πτώση στο ελληνικό χρηματιστήριο – Πλήγμα για τον τραπεζικό κλάδο

El Mundo: Ιστορική πτώση στο ελληνικό χρηματιστήριο – Πλήγμα για τον τραπεζικό κλάδο
Σε δημοσίευμά της η ισπανική εφημερίδα «El Mundo» κάνει λόγο για ιστορική πτώση στο Χ.Α. και επισημαίνει ότι η πτώση αυτή είναι η μεγαλύτερη που έχει καταγραφεί ποτέ στην ελληνική χρηματιστηριακή αγορά
Η επαναλειτουργία του ελληνικού χρηματιστηρίου ύστερα από πέντε εβδομάδες και βεβαίως η οξεία πτώση του Γενικού Δείκτη άνω του 20% βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος του διεθνούς Τύπου.
Σε δημοσίευμά της η ισπανική εφημερίδα «El Mundo» κάνει λόγο για ιστορική πτώση στο Χ.Α. και επισημαίνει ότι η πτώση αυτή είναι η μεγαλύτερη που έχει καταγραφεί ποτέ στην ελληνική χρηματιστηριακή αγορά.
Παράλληλα, τονίζεται ότι πρωταγωνίστριες στις απώλειες είναι οι μετοχές των ελληνικών τραπεζών, που υποχωρούν έως 30%.
Όπως σημειώνεται, εκπληρώθηκαν οι προβλέψεις μεγάλου μέρους της αγοράς, που εκτιμούσε σημαντικές απώλειες.
Αυτή η κατάσταση, σύμφωνα με τους αναλυτές, θα τονιζόταν από το γεγονός ότι οι έλληνες επενδυτές έχουν σημαντικούς περιορισμούς στις εργασίες τους, καθώς μπορούν να πραγματοποιούν πράξεις αγορών με χρήματα από τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς από το εξωτερικό ή από μετρητά που είχαν εκτός τράπεζας, διότι δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις τραπεζικές τους καταθέσεις.
Με αυτό τον τρόπο, σημειώνεται, οι αρχές προσπαθούν να αποτρέψουν ακόμη μεγαλύτερη επιτάχυνση της εκροής καταθέσεων από τις τράπεζες, από την οποία πλήττονται τα ελληνικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα εδώ και πολλούς πλέον μήνες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης