Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ και Moody's ωθούν χαμηλά τις ευρωπαϊκές αγορές

ΗΠΑ και Moody's ωθούν χαμηλά τις ευρωπαϊκές αγορές
Πτωτικά άνοιξαν οι κυριότεροι ευρωπαϊκοί δείκτες, εν αναμονή των εξελίξεων για την κρίση χρέους των ΗΠΑ, καθώς πλησιάζει η προθεσμία της 2ας Αυγούστου. Εν μέσω απογοητευτικών εταιρικών αποτελεσμάτων, η προσοχή στρέφεται περισσότερο στο αμερικανικό ζήτημα, ενώ ώθηση προς τα κάτω έδωσε και η Moody’s που έθεσε υπό αναθεώρηση την αξιολόγηση Αa2 της Ισπανίας.
Ειδικότερα, απώλειες 0,38% καταγράφει ο βρετανικός FTSE 100 στις 5.851 μονάδες, ο DAX στη Φρανκφούρτη και ο CAC στο Παρίσι υποχωρούν άνω του 1%, ενώ ο ΙΒΕΧ στη Μαδρίτη βρίσκεται στο -1,37% μετά την υποβάθμιση της Ισπανίας από τη Moody’s.
Πιέσεις δέχονται και οι βρετανικές τράπεζες στο χρηματιστήριο του Λονδίνου. Η Barclays καταγράφει απώλειες 2,17%, η Lloyds κινείται πτωτικά κατά  2,08%, ενώ η RBS υποχωρεί κατά 1,71%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης