Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βενεζουέλα: Λεηλασία σε σούπερ μάρκετ – Ένας νεκρός και δεκάδες συλλήψεις

Βενεζουέλα: Λεηλασία σε σούπερ μάρκετ – Ένας νεκρός και δεκάδες συλλήψεις
Nεκρός είναι ο 21χρονος Gustavo Patinez
Νεκρός είναι ένας 21χρονος, ενώ δεκάδες οι συλληφθέντες, μετά από τη λεηλασία που σημειώθηκε χθες το πρωί σε σούπερ μάρκετ στη Ciudad Guayana, στη νότια Βενεζουέλα, όπως γνωστοποίησαν οι τοπικές αρχές.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Correo del Caroni, οι καταναλωτές που έψαχναν βασικά διατροφικά είδη, όπως γάλα, ρύζι και αλεύρι,  μπήκαν διά της βίας στην αποθήκη του σούπερ μάρκετ, με αποτέλεσμα πολλοί επιχειρηματίες στην περιοχή να κλειδώσουν τα καταστήματά τους.
Για λεηλασία που είχε πολιτικά κίνητρα έκανε λόγο ο κυβερνήτης της πολιτείας, Francisco Rangel, μέλος του κυβερνώντος Σοσιαλιστικού Κόμματος.
Όπως ο ίδιος ανέφερε στο τηλεοπτικό δίκτυο Globovisión, «μια ομάδα οπλισμένων μοτοσικλετιστών έφτασε στην πόλη και είπε ότι θα λεηλατούσε συγκεκριμένα καταστήματα». «Είμαι βέβαιος ότι δεν ήταν κάτι αυθόρμητο, ότι μάλλον ήταν κάτι σχεδιασμένο, με πολιτικά κίνητρα», πρόσθεσε.
Πάντως, σύμφωνα με την εφημερίδα, νεκρός είναι ο 21χρονος Gustavo Patinez, ο οποίος δέχθηκε σφαίρα στο στήθος, ενώ 60 άτομα συνελήφθησαν.
Οι επικριτές της κυβέρνησης της Βενεζουέλας επιρρίπτουν την ευθύνη για τα οικονομικά προβλήματα της χώρας στο κρατικιστικό της μοντέλο, που λένε ότι αποτυγχάνει.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της χώρας Nicolas Maduro, κατηγορεί για τα προβλήματα την αντιπολίτευση και επιχειρηματίες, τονίζοντας ότι διεξάγουν «οικονομικό πόλεμο» εναντίον της κυβέρνησής του, αυξάνοντας τις τιμές και κρατώντας αποθέματα αγαθών.
Σημειώνεται ότι τα καταστήματα στην περιοχή έκλεισαν ή μπήκαν υπό φρούρηση ανδρών της εθνοφρουράς και της αστυνομίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης