Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε ύφεση 0,2% ο Καναδάς στο δεύτερο τρίμηνο του 2015 – Για απροσδόκητη εξέλιξη κάνουν λόγο οι αναλυτές

Σε ύφεση 0,2% ο Καναδάς στο δεύτερο τρίμηνο του 2015 – Για απροσδόκητη εξέλιξη κάνουν λόγο οι αναλυτές
Η οικονομία παρουσίασε συρρίκνωση στις 6 από τις 7 τελευταίες εβδομάδες – Αναμένεται περισσότερη χαλάρωση στη νομισματική πολιτική
Το ΑΕΠ του Καναδά μειώθηκε απροσδόκητα κατά 0,2% στο δεύτερο τρίμηνο του 2015, ενώ οι οικονομολόγοι εκτιμούσαν ότι θα μείνει σταθερό (0,0%), γράφει το Business Insider.
«Η οικονομία παρουσίασε συρρίκνωση στις 6 από τις 7 τελευταίες εβδομάδες» αναφέρει ο Derek Linsday, αναλυτής της  BNP.
Η πηγή που τροφοδοτεί την οικονομία έπεσε προκαλώντας πόνο στις τιμές των αγαθών, καθώς η παγκόσμια ζήτηση για πρώτες ύλες μειώθηκε δραστικά.
Και η ανάκαμψη δεν φαίνεται ότι θα έρθει σύντομα.
«Συνεχίζουμε να βλέπουμε την πτώση των τιμών εμπορευμάτων και αγαθών, που βαρύνουν την οικονομία, με τις εξορυκτικές επιχειρήσεις, τις επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας και τις κατασκευές να σέρνουν τον χορό.
Και αυτό πιθανόν να σημαίνει περισσότερη χαλάρωση στην νομισματική πολιτική.
«Η Τράπεζα του Καναδά είναι πιθανόν να διαβάσει αυτή την αναφορά ως υποστηρικτική στην κίνησή της να κόψει τα επιτόκια, όπως αποφάσισαν στο τελευταίο τους meeting, νωρίτερα μέσα στον μήνα» λέει ο Linsday και προσθέτει.
«Περιμένουμε περαιτέρω χαλάρωση, καθώς οι επενδύσεις και οι εξαγωγές παραμένουν σε ύφεση και η οικονομία εξακολουθεί να είναι ευάλωτη σε μία διόρθωση στα στεγαστικά και σε ένα τράβηγμα προς τα πίσω των δαπανών εξαιτίας των υψηλών χρεών των νοικοκυριών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης