Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: Απώλειες 14,3% για τον Shanghai Composite τον Ιούλιο - Ο χειρότερος μήνας από τον Αύγουστο του 2009

Κίνα: Απώλειες 14,3% για τον Shanghai Composite τον Ιούλιο - Ο χειρότερος μήνας από τον Αύγουστο του 2009
Την τελευταία εβδομάδα του Ιουλίου μόνο, ο δείκτης του κινεζικού χρηματιστηρίου έχασε 10%
Απώλειες 14,3% κατέγραψε τον Ιούλιο ο δείκτης του κινεζικού χρηματιστηρίου Shanghai Composite, που καταγράφεται ως ο χειρότερος μήνας από τον Αύγουστο του 2009.
Σήμερα, Παρασκευή, ο Shanghai Composite υποχώρησε κατά 1,1%, στις 3.664 μονάδες και έτσι η πτώση που σημειώνει μόνον την τελευταία εβδομάδα του Ιουλίου φθάνει το 10%.
Σημειώνεται ότι ξεκίνησε την εβδομάδα αυτή με «βουτιά» 8,5% τη Δευτέρα, που αποτέλεσε τη χειρότερη συνεδρίαση από το 2007.
Οι 3.664 μονάδες στις οποίες διαμορφώθηκε σήμερα, Παρασκευή, αντιπροσωπεύουν μια πτώση 29% έναντι των υψηλών έτους που κατέγραψε μόλις πριν από ενάμιση μήνα, στις 12 Ιουνίου, όταν έφθασε στις 5.178 μονάδες.
Ο φόβος ότι θα σκάσει μια χρηματιστηριακή φούσκα στην Κίνα έχει πολλαπλασιαστεί μετά τα τελευταία μακροοικονομικά στοιχεία, που καταδεικνύουν μια αξιοσημείωτη επιβράδυνση της ανάπτυξης του ασιατικού γίγαντα έναντι της ανάπτυξης άνω του 7% που σημείωνε τελευταία.
Η κατάρρευση του κινεζικού χρηματιστήριου έχει παγιδεύσει τους μικροεπενδυτές χωρίς εμπειρία και τα αποτελέσματά της θα μπορούσαν να επιδεινώσουν τα συμπτώματα αδυναμίας που αντικατοπτρίζει η οικονομία του ασιατικού γίγαντα.
Οι μεγαλύτερες ανησυχίες επικεντρώνονται σε ένα πιθανό επιπλέον «φρένο» στην κατανάλωση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης