Τελευταία Νέα
Διεθνή

El Mundo: Ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει τον Τσίπρα και συγκαλεί έκτακτο συνέδριο τον Σεπτέμβριο

El Mundo: Ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει τον Τσίπρα και συγκαλεί έκτακτο συνέδριο τον Σεπτέμβριο
Εμφανές το σχίσμα στο κόμμα, παραιτήθηκαν 17 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής
Στη στήριξη που παρείχε η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόταση του προέδρου του κόμματος και πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, να συγκληθεί έκτακτο συνέδριο τον Σεπτέμβριο, με την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων για το τρίτο πρόγραμμα διάσωσης αναφέρεται δημοσίευμα της ισπανικής εφημερίδας «El Mundo».
Όπως σημειώνεται, ύστερα από μια έντονη συνεδρίαση που διήρκησε πάνω από 12 ώρες και που κατέστη σαφής η βαθιά διαίρεση του κόμματος, μια ξεκάθαρη πλειοψηφία της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖ υποστήριξε την πρόταση Τσίπρα να πραγματοποιηθεί το Συνέδριο τον Σεπτέμβριο.
Στο δημοσίευμα επισημαίνεται ακόμη η κριτική που άσκησε ο επικεφαλής της Αριστερής Πλατφόρμας, Παναγιώτης Λαφαζάνης, στην κυβέρνηση που επιμένει να διατηρήσει την Ελλάδα στην Ευρωζώνη, σημειώνοντας ότι έχει καταστήσει «το ευρώ σε θρησκευτικό δόγμα» και υποστηρίζοντας ότι «είναι μύθος να επιμένει κανείς ότι είναι αδύνατη η επιστροφή στα εθνικά νομίσματα».
Παράλληλα, αναφέρεται στις δηλώσεις Λαφαζάνη ότι είναι «κοροϊδία» και εκτός λογικής να γίνει το συνέδριο μετά την υπογραφή του προγράμματος διάσωσης, κάνοντας για «δικτατορία του ευρώ».
Τέλος, στο δημοσίευμα τονίζεται ότι το σχίσμα στον ΣΥΡΙΖΑ παρέμεινε εμφανές, καθώς 17 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής με επιστολή τους παραιτήθηκαν, κατηγορώντας την ηγεσία ότι θέλει να μετατρέψει τον ΣΥΡΙΖΑ σε «ένα κόμμα των μνημονίων».

Μεταφραστική επιμέλεια: Ελένη Κάτσουρα
www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης