Τελευταία Νέα
Διεθνή

Telegraph: Τελεσίγραφο Τσίπρα - Σε πορεία σύγκρουσης με τους διαφωνούντες στον ΣΥΡΙΖΑ

Telegraph: Τελεσίγραφο Τσίπρα - Σε πορεία σύγκρουσης με τους διαφωνούντες στον ΣΥΡΙΖΑ
Η ρητορική του έλληνα πρωθυπουργού έχει ήδη προκαλέσει κριτικά σχόλια μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ
Για τελεσίγραφο του έλληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, στους διαφωνούντες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο η βρετανική εφημερίδα «Telegraph», σχολιάζοντας την ομιλία Τσίπρα στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματός του.
Όπως σημειώνεται, το τελεσίγραφο Τσίπρα στο κόμμα του καθιστά σαφές ότι δεν είχε άλλη επιλογή από το να υπογράψει τη συμφωνία για το νέο πρόγραμμα διάσωσης προκειμένου να αποφύγει το χάος της εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ.
«Η έξοδος από το ευρώ χωρίς καμία πιθανότητα οικονομικής στήριξης και χωρίς συναλλαγματικά αποθέματα θα σήμαινε τεράστια υποτίμηση, αυστηρή λιτότητα και επιπλέον προσφυγή στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για υποστήριξη», σημείωσε, για να προσθέσει ότι «όποιος δεν θέλει να το αποδεχθεί αυτό είτε είναι εκούσια τυφλός είτε κρύβει την αλήθεια».
Η ρητορική του Αλέξη Τσίπρα έχει προκαλέσει τα κριτικά σχόλια ορισμένων, οι οποίοι τον κατηγορούν για το δόγμα «δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική» που προώθησαν και οι ευρωπαίοι πιστωτές.
Τέλος, σημειώνεται ότι ο Τσίπρας υπερασπίστηκε την στρατηγική του, τονίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε τη ρήξη στη νεοφιλελεύθερη ηγεμονία των πιστωτών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης